Acasă Nova TV

Finanţare europeană de 18 milioane de lei pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

181

sibiuSpitalului Clinic Județean de Urgenţă Sibiu a castigat o finantare de 18 de milioane de lei din fonduri europene pentru dezvoltarea în cadrul instituţiei a unui Centrul de Cercetare Medicală. Derularea proiectului va permite achiziţionarea de aparatură medicală de înaltă performantă. Este vorba de un RMN 3 Tesla, un angiograf, un computer tomograf, dar şi alte aparate cu tehnologie de vârf, dând astfel posibilitatea efectuării de investigaţii medicale complexe. 

Aparatura de ultimă generaţie va ajunge la Sibiu cel târziu în luna noiembrie a anului viitor iar pentru achiziţionarea tehnicii medicale va fi necesară organizarea de licitaţii.

Dosarul pentru atragerea acestei finanţări pentru proiectul „Centru de Cercetare invazivă şi non-invazivă în domeniul patologiei vasculare la adult” a fost depus în 2013 la Ministerul Educației iar semnarea contractului de finanţare s-a realizat de către ambele părţi la începutul acestei luni. Totodată, în luna iulie a anului curent, Consiliul Județean Sibiu, pentru care sănătatea şi dezvoltarea serviciilor medicale în folosul cetăţenilor este prioritatea numărul unu, a aprobat acordarea cofinanţării de până la 25% pentru investiţie.

„Am câştigat finanţarea iar în cadrul proiectului un RMN 3 Tesla, un angiograf, în general aparatură performantă. Una din condiţiile de finanţare este să implementăm proiectul până la data de 30 noiembrie 2015, altfel nu mai beneficiem de această finanţare. Prin urmare, până în octombrie anul viitor acest centru de cercetare trebuie să fie funcţional. Centrul va fi unul deosebit de util pentru toate specialităţile medicale”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Vasile Spinean.
„Vom achiziţiona aparatură pentru tot ce înseamnă patologie vasculară, pentru toate tipurile de patologii cu implicaţie vasculară. Cardiologia este unul dintre principalele domenii, pentru că ea se ocupă de vasele de sânge, dar şi neurologia cu patologia vasculară neurologică, obstetrica – ginecologia cu tot ce înseamnă patologie indusă, patologia nefrologică, patologia vasculară a arterei renale. Va fi un centru util fiecărei specialităţi”, a declarat, la rândul său, Dr. Radu Chicea, Director medical al SCJU Sibiu.
Centrul de Cercetare Medicală va funcţiona în fosta Policlinică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, la parterul secţiilor Cardiologie şi Obstetrică – Ginecologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here