Acasă Nova TV

Alianța PNL – PDL în judeţul Sibiu | Consiliile locale rămân blocate

30

consiliul local medias  După destrămarea USL și crearea unei noi alianțe, între PNL și PDL, era de așteptat ca în consiliile locale din localitățile din județ să survină o serie de modificări.

Până acum, nu s-a produs nicio schimbare. Una din cauze ține de lentoarea cu care au început dialogurile dintre democrat-liberali și liberali în teritoriu, dar și pentru că unele alianțe locale trec peste cele dictate de la București sau din Sibiu.

După alegerile locale din 2012, când PNL și PSD au avut liste comune, e greu de separat convingerile și înțelegerile locale. În plus, consiliile locale sunt de regulă dominate de partidul care a dat și partidul.

Până acum, la nivel local, doar politicienii din ACL și-au declarat intenția de a modifica majoritățile din consiliile locale, astfel încât să schimbe viceprimarii PSD. ”Ne vom preocupa de formarea de majorități, în așa fel, încât grupurile care vor rezulta în consiliile locale, să-și poată impune punctul de vedere și să creăm balansul necesar pentru un echilibru în toate organizațiile și în toate structurile administrative-teritoriale din județul Sibiu”, a spus Marcel Luca, vicepreședinte PNL.

În Mediaș, este foarte posibil ca viceprimarul PNL, George Petrescu să fie înlocuit de consilieri, după tentativa eșuată de acum câteva luni. Atunci PSD-iștii au fost ”trădați” de către cei doi consilieri PPDD, însă acum, după alianța PSD – PPDD de la nivel central este de așteptat ca social-democrații să încropească o majoritate în consiliu alături de UDMR. PDL și PNL au acum 10 voturi în Consiliul Local Mediaș, în timp ce PSD poate forma o majoritate alături de cei cinci consilieri ai lor, plus cei doi PPDD, alți doi UDMR, unul PC, un independent și unul Partidului Eccologist.

Sursa: Turnul Sfatului

4 COMENTARII

 1. PSD, prin grija mea nu mai exista la Medias.
  UDMR nu va parasi pe plan local „abatorul”.
  Asa ca refaceti calculele.
  Ilarie nu va fi cu PSD.
  PSD va avea doar 4 cadavre.
  PPDD 2 consilieri.
  Noul PNL are 11 inculpati.
  Independentul nu cred ca va merge cu PSD.
  REZULTAT Petrescu Viceprimar

 2. calcule aiurea ale celor dela Turnul Sfatului. PSD prin grija senatorului Arcas mai are 4 consilieri…adica aproape zero sans. PSD la Medias e slab.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here