Acasă Nova TV

Afacerile Armax Gaz au revenit pe creştere după trei ani de declin

90

MIRCEA-VESCAN  Producătorul de echipamente pentru industria petrolieră Armax Gaz Mediaş (ARAX) a încheiat primele şase luni cu o cifră de afaceri de 32 milioane de lei (7,2 mil. euro), o creştere de 40% faţă de acelaşi interval din 2013 şi prima evoluţie semestrială pozitivă după trei ani în care lipsa comenzilor a şters 60% din rulajul perioadei.

Avem un contract foarte dificil acum cu un partener mare, care a început anul trecut şi se termină pe la sfârşitul anului. Datorită faptului că nu am primit niciun avans şi lucrările se desfăşoară pe mai multe luni de zile, există o nesincronizare (între creşterea veniturilor şi a cifrei de afaceri – n.red.). Încasările vor fi de-abia la punerea în funcţiune“, a spus Mircea Vescan, directorul general al Armax Gaz.

Avansul afacerilor s-a datorat creşterii valorii producţiei vândute cu 79,56%, dar ritmul de creş­tere a rulajului a fost depăşit de cel al veniturilor din exploatare, care s-au dublat în prima parte a anului, ajungând la 65,6 milioane de lei (14,8 mil. euro), faţă de 30,8 milioane de lei în primul semestru din 2013. Cheltuielile de exploatare au urmat aceeaşi evoluţie, ajungând la 64,8 milioane de lei (14,6 mil. euro), de la 30,3 milioane de lei după primele şase luni din 2013.

Sursa: Ziarul Financiar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here