Acasă Nova TV

Sibiul are cel mai performant aparat de radioterapie din România, la Spitalul Judeţean Sibiu

318

radioterapieClinica Polisano a deschis centrul de Radioterapie în parteneriat cu Spitalul Judeţean Sibiu. Valoarea totală a investiţiei este 3,8 milioane euro, peste 80% din sumă reprezentând aparatura de specialitate (accelerator liniar de particule Tomotherapy și computer tomograf pentru planning).

Pacienții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au prioritate la radioterapia centrului Polisano, pe zi fiind posibile 30 de ședințe de radioterapie gratuite pentru pacienți, decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, a anunțat directorul spitalului, Vasile Spinean.

La noul centru de Radioterapie sunt așteptați pacienți nu doar din județul Sibiu, ci și din Vâlcea, Brașov, Alba și Hunedoara.

Acceleratorul liniar de particule achiziționat de către Clinica Polisano este de ultimă generaţie, fiind primul astfel de aparat din țară.

Pacienții se pot prezenta direct Clinicii Polisano, printr-o programare prealabilă. În ambulatoriul de specialitate aceștia vor fi evaluați pretratament de către medicii radioterapeuți, stabilindu-se astfel intrarea în tratament.

În cadrul centrului de radioterapie se pot efectua până la 30 de ședințe gratuite de tratament pe zi pentru pacienții asigurați prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate.Centrul se adresează și pacienților neasigurați, care pot achita valoarea procedurilor în regim privat.

Echipa este formată din 2 medici radioterapeuți , 2 fizicieni, 6 asistente, 2 infirmiere și 1 registrator medical.

sursa :oradesibiu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here