Acasă Nova TV

BAC 2014 VEZI Rezolvarea subiectelor de la proba de română | VIDEO

216
Capacitatea BAC-ul teste grila noi

BAC 2014  Subiectele primite de candidaţi la proba de limba română de la Bacalaureat 2014 au fost rezolvate în direct, luni, în ziua examenului, în studio la Adevărul Live. Subiectele de la Bac au fost dezbătute cu Ecaterina Stanca, fostă profesoară de română la Colegiul Naţional „Tudor Vianu“ din Capitală.

Subiectele de la Real La primul subiect, spune profesoara Stanca, un sinonim pentru „a făgărui” este „a promite”, iar la cerinţa patru era evident motivul visului, al lumii, motivul timpului. La cerinţa opt, unde se se cereau trăsăturile genului epic, elevii puteau scrie despre prezenţa naratorului, modul de expunere sau acţiunea.În ceea ce priveşte cerinţa nouă, unde li se cerea să comenteze un fragment din text, profesoara spune că este un text ofertant, iar analiza fragmentului trebuia să cuprindă ideea principală, apoi elevii trebuiau să comenteze imaginile artistice şi să exemplifice figurile de stil. „Trebuie să aibă grijă grijă şi să trateze raţional în aşa fel încât să nu depăşească limita şi să abordeze mijloacele de analiză”, spune Stanca.

Ea atrage atenţia că elevii uită de multe ori să folosească virgula după conectori şi spune că trebuie să aibă mare grijă la punctuaţie la subiectul al doilea (textul argumentativ).

Rezolvări şi VIDEO AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here