Acasă Nova TV

Valoarea taxei pentru eliberarea paşapoartelor a fost redusă

11

PASAPOARTE - REGLEMENTARI  Valoarea taxei consulare percepute pentru eliberarea paşapoartelor electronice, a paşapoartelor simple temporare sau a altor documente de trecere a frontierei a fost redusă cu 10 lei. Cuantumul acestei taxe este, începând din data de 27 mai 2014, de 22 de lei.

În cazul în care solicitanţii se prezintă la ghişeu cu chitanţe emise cu data de 27.05.2014 cu valoarea taxei în cuantum de 32 de lei, le vom aduce la cunoştinţă noul tarif şi le vom preciza posibilitatea renunţării la diferenţa de 10 lei achitată în plus, prin precizarea acestui fapt pe versoul chitanţei”, precizează comisarul-şef Costel Costea, şeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple, din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Sibiu.

Există şi posibilitatea ca solicitantul să-şi recupereze diferenţa de 10 lei.Solicitantului i se va restitui chitanţa, cu menţiuni pe verso, conform procedurii, în vederea prezentării acesteia la CEC sau Trezorerie, urmând să prezinte o nouă chitanţă, cu taxa conformă în valoare de 22 de lei”, explică comisarul-şef Costel Costea.

Amănunte despre taxele şi documentele necesare pentru eliberarea paşapoartelor sunt publicate pe www.prefecturasibiu.ro.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here