Acasă Nova TV

Descinderi la medici şi farmacişti într-un dosar de reţete false | Este vizat lanţul de farmacii REŢETA

342

Farmacia reteta  Procurorii şi poliţiştii au făcut, marţi dimineaţă, 26 de percheziţii în Bucureşti, Sibiu, Dolj şi Ilfov, fiind vizaţi 13 medici şi farmacişti suspectaţi că au emis reţete false pentru bolnavii de cancer, prejudiciul fiind de 3,5 milioane de euro. În Sibiu s-au făcut trei astfel de acţiuni.

Cei vizaţi sunt cercetaţi într-un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, evaziune fsicală, spălare de bani, dare şi luare de mită, în domeniul medicamentelor, potrivit mediafax.ro.

Anchetatorii fac percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediile unor persoane jurdice.

Surse judiciare au declarat,  că sunt făcute percheziţii şi la Spitalul Fundeni şi la lanţul de farmacii Reţeta. La farmacii sunt verificate peste o mie de reţete decontate, în valoare de aproximativ 7,5 milioane de lei, şi facturi fiscale.

Reprezentanţii acestora sunt suspectaţi că ar fi efectuat achiziţii fictive de la firme fantomă şi fără a avea autorizaţie de distribuţie de la Agenţia Naţională a Medicamentului, fiind vorba despre medicamente în domeniul oncologic şi hematologic.

Persoanele vizate urmează să fie duse la sediul Poliţiei Capitalei, unde vor fi audiate de către un colectiv de poliţişti şi cinci procurori. (sursa: stiridesibiu.ro)

Prejudiciul estimat până în prezent în această cauză se ridică la 3.500.000 de euro, a precizat Poliţia Română.

ACTUALIZARE

Descinderi la Polisano Sibiu într-un dosar cu o presupusă fraudă de 3,5 milioane de euro

Rețeaua de farmacii Rețeta este parte a grupului sibian Polisano, procurorii se află și la birourile Polisano din cartierul Vasile Aaron. ”Deocamdată nu avem ce declara. Suntem aici și așteptăm să vedem ce se întâmplă”, au declarat reprezentanții grupului Polisano pentru Turnul Sfatului.

ACTUALIZARE 2

Polițiști și procurori au stat mai bine de șapte ore la sediul firmei Polisano din Sibiu. Ilie Voinca, președintele grupului Polisano Sibiu, a fost ridicat de procurori în jurul orei 15:30, de la locuința sa din Sibiu.

Ilie VoincaFirma lui Ilie Voinca este cea care deține rețeaua de farmacii prin intemediul căreia s-ar fi decontat cele peste 1.100 de rețete false emise de medci din Capitală și Sibiu pe numele unor pacienți bolnavi de cancer.

Medicii chemați să dea declarații au refuzat să facă orice comentariu vizavi de vizita lor la sediul clinicii medicale din Sibiu, un sediu în care accesul s-a făcut pe o ușă secundară, clienții obișnuiți fiind atent monitorizați de oamenii de pază. Nimeni nu a suflat nicio vorbă despre cele peste 1.100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice, emise pe numele unor pacienţi bolnavi de cancer.

La un medic din Sibiu anchetatorii au găsit 560.000 de lei, 5.000 de euro şi 5.000 de dolari, iar în torpedoul autoturismului unui intermediar a fost găsită suma de 70.000 de euro. (sursa: oradesibiu.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here