Acasă Nova TV

Ti s-a furat smatphone-ul sau laptop-ul? Ce poti face ca dezastrul sa nu fie chiar atat de mare

12

Smartphone Nu ne putem imagina viata fara smartphone, tableta si laptop si, tocmai de aceea, daca le pierdem sau ne sunt furate, dezamagirea este mare.

Exista insa moduri in care putem controla de la distanta dispozitivele ratacite si, cu putin noroc si multa documentare, le putem chiar recupera. Cum iti poti proteja datele, ce poti face ca efectele furtului sa fie mult reduse si cum iti poti localiza gadgetul preferat puteti citi in articol.

Proverbul „paza buna trece primejdia rea” se aplica si aici Daca ati ramas fara laptop sau smartphone exista cateva optiuni, evident cu conditia sa fi instalat cateva programe „inteligente” cand inca mai erati in posesia terminalului. Aceste programe va pot ajuta sa blocati dispozitivul, sa-l localizati si sa stergeti datele de pe el, insa nu pot actiona daca terminalul este inchis si in majoritatea cazurilor nici daca este offline.

Este important pentru utilizator sa seteze un ecran de blocare a dispozitivului pentru a impiedica persoanele neautorizate sa obtina acces la telefon. Lipsa acestui ecran va permite celui care a gasit sau furat telefonul sa acceseze aplicatia de telefonie (ceea ce induce costuri suplimentare), conturile in care utilizatorul e autentificat (e-mail, retele sociale etc), liste de contacte, fotografii si fisiere confidentiale.

Find-my-iPhone-icon

Este recomandata instalarea unei aplicatii prin care telefonul poate fi controlat de la distanta.

Citeşte articolul complet AICI

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here