Acasă Nova TV

Dr. Radu Zamfir, supraviețuitor al accidentului din Apuseni, a participat ieri, la o prelevare de organe în Sibiu

196

Radu ZamfirMedicul Radu Zamfir, supraviețuitor al accidentului aviatic produs pe 20 ianuarie în Munții Apuseni, a participat la o operație de prelevare de organe la Spitalul Județean Sibiu.

Este vorba despre o prelevare de organe de la un donator aflat în moarte cerebrală, de 34 de ani, la care mai participă medici din București, Târgu-Mureș și Cluj, potrivit coordonatorului național pentru transplant, Victor Zota. Acesta a precizat pentru Agerpres că dr. Radu Zamfir s-a deplasat de la Institutul Clinic Fundeni cu o ambulanță și se va întoarce vineri dimineață în Capitală, scrie CityNews.Este vorba despre prelevarea organelor unui muncitor din Mediaș, de 34 de ani, care a fost strivit de plăci de beton pe şantierul CFR care face parte din Coridorul IV Paneuropean şi care se află în moarte cerebrală, iar familia sa şi-a dat acordul pentru prelevarea organelor acestuia.

Muncitorul ar fi alunecat şi s-ar fi sprijinit de o grindă din beton, ca să nu cadă. În momentul în care a fost împinsă, grinda s-a dezechilibrat şi a căzut peste bărbat, lucru care i-a cauzat răni severe în zona capului. Accidentul este considerat unul de muncă, însă ITM nu cercetează la faţa locului incidentul, pentru că legea prevede acest lucru doar în cazul unui deces. (turnulsfatului.ro)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.