Acasă Nova TV

Case fisurate de prospecţiuni în nordul judeţului Sibiu

55

Case fisurate de prospecţiuni Câteva familii din localitatea Valchid din judeţul Sibiu au reclamat în această toamnă că prospecţiunile făcute pentru gaze în localitate le–ar fi afectat casele.

Autorităţile locale recunosc că au fost făcute reclamaţii verbale şi că s–au deplasat la faţa locului, dar spun că nu ştiu cum s–a rezolvat situaţia. Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, a trimis scrisori către mai mulţi miniştri pentru a afla ce autorizaţii au fost date pentru astfel de intervenţii care pot afecta clădiri monument istoric, însă răspunsurile sunt destul de neclare.Martin Bottesch, preşedintele FDGR Transilvania, spune că a vorbit cu oameni din Valchid, cărora le–au fost afectate clădirile de prospecţiuni prin vibraţii, că aceştia i–au spus că prospecţiunile s–ar fi făcut şi în apropierea bisericii fortificate din localitate şi că oamenii ar fi primit câteva sute de lei compensaţie pentru stricăciunile produse caselor.

Practic, acuzaţiile vizavi de ceea ce s-a petrecut în loca­lităţi din nordul judeţului şi în special în satul Valchid, co­mu­na Hoghilag, sunt extrem de grave, însă doar verbale.
Reprezentanţii etniei ger­mane şi ai Forumului Demo­crat al Germanilor din Româ­nia se tem însă că astfel de intervenţii afectează bise­ricile fortificate şi alte clădiri monumente istorice.

CITEŞTE articolul COMPLET:  Tribuna Sibiului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.