Acasă Nova TV

Fetiţa cu chitara. Povestea Soranei, care la doar nouă ani cerşeşte şi cântă în centrul Sibiului

24
Fetiţa cu chitara O fetiţă de doar 9 ani din Sibiu, frumoasă foc şi cu rezultate foarte bune la şcoală, cere mila trecătorilor „vegheată” de la distanţă de mama ei, care nu munceşte.
În pasajul de la magazinul Dumbrava, într-un frig cumplit, pe treptele laterale, un copil frumos, cu băscuţă şi haină roz, pantaloni subţiri de trening şi adidaşi în picioare, mângâie cu mânuţele goale, îngheţate, corzile unei chitări mici. Şi ochii aceia senini, şi zâmbetul, şi glasul tremurat care sparge vântul şi înmoaie sufletul, în frigul cumplit, mai opresc câte un trecător care lasă, milos, câte 1 leu în cutia din faţa fetiţei cu chitară.… A doua zi, le caut locuinţa într-o curte ferită, din oraşul de jos. Dau de o uşă veche, de lemn, care se deschide după bătăi insistente, deşi fixasem o oră de întâlnire. Mia Olariu (36 de ani), mama Soranei, în pijama, Sorana cu picioarele goale şi acelaşi zâmbet scos parcă dintr-o reclamă, o cameră mică, de 16 metri pătraţi, locuinţă socială primită de la primărie, mizerie cruntă, toate aruncate care pe unde, un desen cu un soare în colţ lipit de colţul unui dulap vechi.
Colegii strigă după mine „Cerşetoareo!”
Deşi cere milă cu cutia aşezată strategic în faţa picioarelor îngheţate, Sorana spune mereu că ea nu cerşeşte. Şi nu înţelege de ce la şcoală are o singură prietenă, iar colegii, care au văzut-o în centrul oraşului, strigă după ea „Cerşetoareo!”

VEZI articolul complet, FOTO & VIDEO: Adevărul Sibiu

Citeste mai mult: adev.ro/mws2a8
Banner EximTur

2 COMENTARII

  1. Este strigator la cer,ajung copii sa cerseasca,senatul respinge marirea alocatiei de stat (42 lei,adica 10 eu pentru viitorul tarii) .In toate tarile normale familiile primesc ajutoare pentru cresterea copiilor si educatia lor.Sunt sigura daca ar avea copii drept de vot ar primi mai mult.

  2. E trist..dar adevarat,din pacate copiii trebuie sa duca poveri prea mari ptr puterile lor..dar mama…in pijama la acea ora si mizeria de nedescris..cum sa o catalogam pe ea, mama??!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here