Acasă Nova TV

Bacșișul. Cât se încasează anual în România

62

Bacșișul. Cât se încasează anual în România  Românii lasă anual bacșiș în valoare de 0,7 miliarde de euro, unor angajați precum taximetriști, frizeri, chelneri ori medici, asistenți sau chiar funcționari, precum poștașii, potrivit unor calcule făcute de capital.ro. 

Fie că este vorba de angajații necalificați, precum cei din spălătoriile auto sau personalul din baruri și restaurante, aceștia primesc salarii mici, chiar minime pe economie, urmând să-și rotunjească veniturile din bacșișurile clienților. 

Potrivit unui angajat al Fan Courier, livrând colete în cartierele de la marginea Capitalei se pot strânge ușor 50-60 de lei pe zi.
Cu o sumă similară pleacă acasă o coafeză ori o manichiuristă dintr-un salon mediu, în timp ce pentru servicii în saloane de înfrumusețare ori centre spa bacșișurile pot depăși ușor 100 de lei pe zi.
O sumă similară, cuprinsă între 50 și 100 de lei, primesc zilnic din „ciubucul” lăsat de clienți și cei care lucrează într-o spălătorie auto.
Domeniul în care se încasează cel mai des bacșiș este cel al alimentației publice.  
Statisticile arată că în domeniul  hotelurilor și al restaurantelor, lucrează 130.000 de angajați.
De asemenea, alți 50.000 de taximetriști, câți există în România, se bazează pe bacșișurile lăsate de clienți. 

Calculele capital.ro au inclus și 300.000 de medici, asistente, infirmiere, brancardieri etc,. din sistemul public. Și asta chiar dacă sumele primite de ei sunt în general catalogate de lege drept foloase necuvenite.

Articol complet:  Yahoo News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.