Acasă Nova TV

Romgaz a intrat pe Piața Zilei Următoare – vezi ce presupune acest lucru!

64

romgazÎncepând de ieri societatea Romgaz a intrat pe Piața Zilei Următoare (PZU), o componentă a pieţei angro de energie electrică pe care se realizează tranzacţii orare ferme cu energie electrică activă cu livrare în ziua următoare zilei de tranzacţionare.„Piața Zilei Următoare este administrată de operatorul pieței de energie electrică din România OPCOM. Conform rezultatelor Platformei de tranzacționare pentru ziua de 13.05.2013 volumul de energie electrică tranzacționat de Romgaz este de 327.41 MWh, la prețuri orare cuprinse între 188-270 lei/MWh. ROMGAZ a mai încheiat un contract bilateral de furnizare a energiei electrice cu firma Electrica Furnizare SA pe energie electrică livrată în bandă, pe o perioadă de livrare cuprinsă între 01.05.2013 – 31.12.2013. Începând cu acest an ROMGAZ şi-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, cu o putere instalată de 800 MWh” se arată într-un comunicat de presă semnat de Lucian Stancu, purtătorul de cuvânt al Romgaz.

2 COMENTARII

  1. vorbbiti ma cu cuvinte pe care sa le inteleaga toata lumea ce cuvintes alea”: contract bilateral,188-270 lei/MWh, activă cu livrare în ziua următoare zilei de tranzacţionare, energie electrică livrată în bandă, etc.. da vorbiti simplu sa intelegem ce vreti sa spuneti ca nu cunoastem termenii din electricitate.

  2. Piaţa Zilei Următoare (PZU) este o componentă a pieţei angro de energie electrică pe care se realizează tranzacţii orare ferme cu energie electrică activă, cu livrare în ziua următoare zilei de tranzacţionare. PZU este administrată de operatorul pieţei de energie electrică din România OPCOM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.