Acasă Nova TV

Ciobănaşii care iau vacanţă mai devreme

51
vacanţă mai devreme  Copiii din localitatea Jina termină şcoala cu o lună înaintea altor elevi din România, pentru a-şi însoţi părinţii care pleacă la munte cu oile.
Totul se face cu derogare de la minister, iar elevii au vacanţe mai mici în restul anului.
Comuna Jina, din judeţul Sibiu, este renumită pentru tradiţia oieritului. Copiii care trăiesc acolo şi sunt în clasa a VIII-a au început deja vacanţa de vară de pe data de 17 mai, iar ceilalţi, cei de la grădiniţă până la clasa a VII-a, vor încheia cursurile pe data de 25 mai. Restul copiilor din România încep vacanţa mare pe 22 iunie.
„Copiii îşi însoţesc părinţii la oi. Rostul lor nu este neapărat legat de muncă, ci mai ales de grija şi dorinţa părinţilor de a-i avea aproape, ca să fie în siguranţă“, spune Camelia Badea, directorul şcolii din Jina. La sfârşitul lunii mai, în zonă se impune restricţia numită „oprirea hotarului“, ceea ce înseamnă că, din acel moment, oierii nu mai au voie să păşuneze în comună, pe timpul verii, pentru că proprietarii de pământuri preferă să-şi cosească iarba şi să o strângă pentru iarnă.
Articol complet şi foto:  Adevărul Sibiu
Articolul precedentSondaj cu un rezultat neaşteptat: care sunt cele mai accesate site-uri de către copiii români
Articolul următorVIDEO: Gheorghe Roman are două iniţiative legislative, o a treia se referă la locuinţele ANL-vezi amănunte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.