Acasă Nova TV

1 mai muncitoresc la Sibiu, în Epoca de Aur: defilare cu care alegorice, mici la iarbă verde, prime pentru oamenii muncii

151
1 mai  Nostalgicii Epocii de Aur îşi amintesc şi acum de grandioasele defilări de 1 mai organizate la Sibiu în perioada comunistă. Carele alegorice ale intreprinderilor defilau prin faţa tribunei oficiale amplasate în faţa hotelului Bulevard, iar la finalul defilării toată lumea se îndrepta spre Dumbrava pentru o porţie de mici şi bere în mijlocul naturii.
Sărbătoarea oamenilor muncii se organiza cu mult fast înainte de 1989, iar veselia continua şi a doua zi, pe 2 mai, când era celebrată ziua tineretului.
„Era o plăcere să vină ziua de 1 mai, se organiza cu mult timp înainte. La început se făcea cu care alegorice, fiecare intreprindere cu un car alegoric pe specific, cu produsele lor, iar în ziua de 1 mai se ieşea la demonstraţie. Ne întâlneam la intreprindere dimineaţa, conducătorii făceau prezenţa, nu aveam voie să lipsim. Ne încolonam şi plecam de la intreprinderi, fiecare de la sediu”, îşi aminteşte Gheorghe Georgescu, fost lider de sindicat la Independenţa.
Articol complet: Aici    Foto: Adevărul Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.