Acasă Nova TV

Cum a fost la Festivalul dansurilor populare maghiare „Vándorcsizma” ediția 2024 | VIDEO

1083

Cum a fost la Festivalul dansurilor populare maghiare „Vándorcsizma” ediția 2024 | VIDEO.

Sâmbătă, parcul Greweln a găzduit a 21-a ediție a Festivalului de dansuri populare maghiare „Vándorcsizma”. Conform tradiției, evenimentul a debutat la ora 12:00 cu parada porturilor populare pe ruta Casa Millennium – Piața Corneliu Coposu, acolo unde s-a transmis salutul de bun venit și a avut loc un scurt spectacol de dans al tuturor formațiilor prezente.

Deschiderea oficială a festivalului de dansuri populare maghiare, a avut loc la ora 13:00 în Parcul Greweln, acolo unde peste 200 de dansatori din diverse localități, au urcat pe scenă pentru a prezenta dansuri populare din zonele de unde au venit. Cei prezenți în parcul Greweln au avut ocazia să cumpere obiecte din târgul de produse tradiționale, sau să viziteze iurta ridicată în centrul parcului. Pe lângă spectacolul de dansuri populare, programul zilei a cuprins concertele formațiilor Dinamic și Omega Revival.

Tradiția culinară nu a lipsit nici anul acesta, iar interesul publicului a fost unul deosebit. La concursul de gătit s-au înscris zece echipe, împărțite în două secțiuni: mâncare tradițională maghiară și gulaș. Juriul a fost format din Chef Tiberiu Csiszer, Chef Lucian Păun și Chef Erni Schmidt. La secțiunea mâncare tradițională maghiară, câștigătoare a fost echipa Gabi & Prietenii din Cluj Napoca. La secțiunea Gulaș a câștigat echipa Jóbarátok (Prieteni Buni) din Mediaș.

Festivalul „Vándorcsizma” a fost organizat de Uniunea Tineretului Democrat Maghiar Mediaș, UDMR organizația județeană Sibiu și Asociația Culturală „Gyöngyvirág” din Mediaș. Partener principal și la ediția din acest an, a fost Primăria Mediaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.