Acasă Nova TV

Împreună pentru blănoși | Cercetașii Turre Pitz participă la Maratonul Internațional Sibiu

158

Împreună pentru blănoși | Cercetașii Turre Pitz participă la Maratonul Internațional Sibiu.

Centrul de cercetași Turre Pitz Mediaș participă la Maratonul Internaţional Sibiu, cu scopul de a strânge fonduri pentru construirea sau cumpărarea unui număr de 20 căsuțe-adăpost (cuști) pentru câinii abandonați și amenajarea unui număr de 10 țarcuri, plantarea unor copaci pentru a oferi umbră în zilele călduroase.

Beneficiara proiectului este Asociația Împreună pentru blănoși, care deține un adăpost pentru animale în comuna Brateiu. Aceasta este o asociație non-profit, fondată în 2022 de către un grup mic de voluntari aduși împreună de dragostea față de animale și de natură. Asociația acționează pe cont propriu, folosind resurse personale și timpul lor liber, având ca și scop protejarea animalelor fără stăpân.

Nevoi

În urma unor activități de voluntariat desfășurate în cadrul asociației ”Împreună pentru blănoși”, am observat că unele cuști primite prin donații de la diferite persoane sunt într-o stare nu foarte propice pentru animale (ex. acoperiș deteriorat), acestea nu se pot proteja de frig și de vreme nefavorabilă. Din lipsa fondurilor financare, multe țarcuri nu au putut fi finalizate.

Având foarte multe animale în grijă, asociația nu reușește să acopere toate condițiile necesare pentru acestea (nu există placă de beton turnată, canalizare, nu au umbrar). Fondurile pe care le vom strânge în urma participării la Maratonul Internațional Sibiu vor ajuta la o parte din acoperirea nevoilor animăluțelor: hrană, sterilizare, tratamente medicale pentru câini, promovare pentru adopție.

Schimbări
Prin sprijinirea Asociației „Împreună pentru blănoși” îi vom motiva pe membrii acesteia să își continue activitatea. Schimbările aduse în comunitate vor fi: lipsa animalelor abandonate sau chinuite, străzi mai curate și oameni mai empatici. Blănoșii vor fi îngrijiți și supravegheați, unii dintre ei vor deveni bucuria unor oameni iubitori, care îi vor adopta.

Obiective

Obiectivele pe care vrem să le atingem cu ajutorul sprijinului financiar în urma îndeplinirii proiectului din cadrul Asociației „Împreuna pentru blănoși” sunt: îmbunătățirea adăposturilor, a hranei, promovării pentru adopție și evitarea eutanasierii animalelor sănătoase; realizarea de activități de conștientizare și educație prin acțiuni practice, de intervenție în cazul animalelor care au nevoie urgentă de ajutor;

îmbunatățirea îngrijirii medicale prin sterilizarea, vaccinarea animalelor abandonate până când pot fi plasate în familii; sensibilizarea comunității în privința abandonului și a cruzimii față de animale prin campanii de conștientizare și educație; plantarea copacilor în incinta adăpostului.
Dorim ca blănoșii să aibă parte de un mediu curat, îngrijit, iar ei să fie sănătoși și apreciați așa cum se cuvine!

Centrul local de cercetași Turre Pitz din Mediaș

Cercetășia este o mişcare educativă a copiilor şi a tinerilor, bazată pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschisă tuturor. Aceasta oferă tinerilor oportunitatea de a lua parte la evenimente, activități, programe și proiecte care contribuie la creșterea lor ca cetățeni activi. Prin inițiativele propuse, tinerii devin agenți ai schimbărilor pozitive și o sursă de inspirație pentru activarea semenilor lor din comunitate.

Participarea ca voluntar la diverse evenimente reprezintă o experiență încântătoare, pe care noi nu o considerăm un simplu ajutor, ci și o satisfacție profundă și durabilă. În anul 2023 am fost voluntari la Adăpostul de câini „Împreună pentru blănoși”, la competiții sportive: ”Mediaș Bike Maraton”, „Movilele Blăjelului”, și ”Maratonul Târnavelor”, de asemenea și la activități culturale: ”Noaptea muzeelor” și ”Noaptea cercetătorilor” la Muzeul Municipal Mediaș. Alte evenimente la care ne-am implicat au fost festivalul de film în aer liber „La Perne”, Mediaș și ”Un milon de stele” organizat de Asociația Caritas. Am ales acest proiect din dorința de a face bine, de a ajuta, lucru pe care cercetășia îl susține.

Oricine poate sprijini demersul prin participarea la Maraton în calitate de alergător sau prin susținerea unui alergător cu o donație online cât de mică.
Aleargă și tu pentru acest scop: https://maratonsibiu.ro/ro/inscriere-alergator

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.