Acasă Nova TV

Filtre pe raza județului Sibiu | 400 șoferi testați de polițiști sâmbătă noaptea

195

Filtre pe raza județului Sibiu | 400 șoferi testați de polițiști sâmbătă noaptea.

În noaptea de 9 spre 10 martie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu au acționat, pe raza întregului județ, pe principalele artere rutiere, pentru creșterea gradului de siguranță prin verificarea respectării regulilor de circulație și combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, cu accent pe depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se deplasează cu viteză excesivă, precum și a celor care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Alcool la volan

La data de 09 martie, în jurul orei 20:40, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat un bărbat de 51 de ani, din Cristian, care conducea un autoturism pe DN 1, pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului. Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

La data de 09 martie în jurul orei 02:40, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat un bărbat de 31 de ani, sibian, care conducea un autoturism pe str. Calea Șurii Mici, în timp ce se afla sub influența alcoolului. Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Rezultat pozitiv la testarea cu aparatul din dotare

În ziua de 09 martie a.c., în jurul orei 03:12, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat, pe Calea Dumbrăvii din municipiul Sibiu, un tânăr de 21 de ani, sibian, care conducea un autoturism, existând suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv, iar în urma testării cu aparatul din dotare, rezultând indicii cu privire la posibila prezență a unei substanțe psihoactive.

„Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unei substanțe interzise. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența unei substanțe psihoactive, conform art. 336, alin.2 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație” mai spune Luciana Lazăr.

Poliţiştii sibieni continuă acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.