Acasă Revista Presei

Acord de vânzare a OTP Bank România și a filialelor sale

701
Acord de vânzare a OTP Bank Maghiarii anunță posibila vânzare a OTP Bank România

Acord de vânzare a OTP Bank România și a filialelor sale anunțat de banca maghiară în cursul zilei de vineri.

OTP Bank a ajuns la un acord pentru vânzarea unității din România către Banca Transilvania. Tranzacția se va face pentru suma de 347,5 milioane de euro.

Închiderea financiară a tranzacției este așteptată în acest an, se arată într-un anunț al băncii maghiare, citat de G4Media. De remarcat că prețul de vânzare este mai mic decât valoarea activului net al filialelor care urmează să fie vândute, se mai arată în informare.

OTP Bank Plc. anunță că a încheiat un contract de vânzare-cumpărare de acțiuni pentru a vinde participația de 100% deținută direct și indirect la OTP Bank România SA către Banca Transilvania SA.

În cadrul tranzacției, OTP Group vinde, de asemenea, participațiile sale de 100% din celelalte filiale românești, OTP Leasing România IFN SA și OTP Asset Management SAI SA, către BT.

Prețul de vânzare este de 347,5 milioane EUR, care este mai mic decât valoarea activului net al filialelor care urmează să fie vândute, recunoscută în conturile consolidate, în consecință, tranzacția a avut ca rezultat un impact negativ asupra contului de profit și pierdere de 59,5 miliarde HUF (după impozitare) la nivel consolidat, care a fost deja înregistrat în trimestrul IV 2023.

Închiderea financiară a tranzacției este așteptată în 2024, sub rezerva aprobărilor de reglementare necesare”, arată într-un anunț al OTP Bank.

Maghiarii au anunțat posibila vânzare a OTP Bank încă din luna Mai a anului 2023.

Articolul precedentTânăr de 22 ani din Șaroș pe Târnave depistat la volan în Dumbrăveni drogat și cu permisul suspendat
Articolul următorVai de mine, ce-i cu ăștia?! | Comedie nebună la Sala Traube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.