Acasă STIL DE VIATA

CREDINȚELE noastre și TU | Monica Degeu

101
CREDINȚELE noastre și TU de Monica Degeu

CREDINȚELE noastre și TU

Credința este o facultate mentală independentă de orice doctrină. Este convingerea ta că lucrurile stau într-un anume fel chiar dacă ai sau nu ai dovezi care să-ți susțină convingerea. 

Avem și o convingere colectivă, demonstrată în 2011 într-un studiu care spune că este suficient ca 10% din populație să aibă o credință și ea este înglobată în întreg.

Se spune despre noi ca popor că facem haz de necaz. Este o credință a noastră despre noi fără să știm sau să cercetăm foarte mult despre această credință.

Ce este hazul de necaz?

Folosim umorul sau abordăm ușor situații dificile pentru a le face față? A face haz de necaz este defapt un mecanism de adaptare care implică găsirea umorului în adversitate.

Ți-ai dori ca situația să pară mai puțin descurajantă și să poți menține o perspectivă pozitivă. Nu există nimic care să ne tulbure mai mult decât să ne fi pierdut credința.

În remediile florale Bach unul dintre remedii tratează o stare emoțională în care ai putea să crezi mai mult în judecata altora decât în propria ta judecată.

Cerato

Este remediul care, în plan subtil al îndoielii tale, îți aduce echilibrul. Emoția îndoielii continue se estompează și te poți conecta la ceea ce simți, poți să asculți glasul credinței tale.

Un alt remediu Bach preparat din floarea de lariță, Larch este un tonifiant pentru cel care a încetat să mai creadă că poate și el, și nu are încredere în abilitățile sale.

Floarea de ulm îl ajută, preparată în remediul Elm, pe cel căruia îi lipsește încrederea și este descurajat de sentimentul că nu va putea să atingă ceea ce și-a propus.

Floarea de gențiană

Gentian preparată ca remediu Bach ne va ajuta când simțim că ne-am pierdut încrederea că lucrurile vor merge bine și ajungem să devenim negativiști, să avem mereu o umbră asupra viitorului care oricum este imprevizibil.

Amintește-ți că, atunci când ai pornit pe drum, ești ghidat de credință ca de o hartă interioară pe care o percepe intuiția ta.

Ai grijă de tine și de ceea ce simți!

monica degeu
Articolul precedentTurneu de baschet feminin U15 în Sala Sporturilor Octavian Șerban
Articolul următorCupa Moș Crăciun la Streetball | Au început înscrierile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.