Acasă Sibiu

Percheziții la persoane bănuite de furtul a 21 bovine | Foto

1854

Percheziții la persoane bănuite de furtul a 21 bovine.

La data de 17 octombrie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Avrig, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, au efectuat 12 percheziții în județele Sibiu, Brașov și Covasna, la domiciliul unor persoane bănuite de săvârșirea a trei infracțiuni de furt calificat.

„Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada mai – august 2023, persoanele bănuite ar fi sustras 21 de bovine din județul Sibiu, pe care le-ar fi valorificat apoi, prin vânzare. Prin presupusa activitate infracțională s-ar fi înregistrat un prejudiciu de 29.600 de euro. Mai multe mijloace de probă, documente și telefoane au fost ridicate în urma perchezițiilor efectuate.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Avrig, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brașov și Covasna. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție” se arată într-un comunicat de presă remis de către IPJ Sibiu.

ACTUALIZARE:

Ca urmare a perchezițiilor domiciliare efectuate la data de 17 octombrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au descoperit și au ridicat mai multe telefoane mobile, au indisponibilizat două autoturisme și suma de 3.158 de lei. De asemenea, una dintre bovinele sustrase a fost recuperată.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore a patru persoane bănuite de săvârșirea faptelor. Este vorba despre doi bărbați în vârstă de 25, respectiv 38 de ani, din județul Sibiu și doi bărbați în vârstă de 42, respectiv 44 de ani, din județul Covasna. Cei patru bănuiți vor fi prezentați unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Avrig, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea a trei infracțiuni de furt calificat.

Foto: Poliția Română

Articolul precedentFestivalul Verzei de la Moșna la ediția a 15-a | VIDEO
Articolul următor2 medieșeni depistați băuți la volan pe Șoseaua Sibiului în mai puțin de 24 ore

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.