Acasă Nova TV

Ziua Europeană a Patrimoniului va fi sărbătorită la Biertan | Program

342

Ziua Europeană a Patrimoniului va fi sărbătorită la Biertan | Program.

Biertanul sărbătorește Ziua Europeană a Patrimoniului cu o nouă ediție a târgului de producători locali și ateliere interactive pentru copii și adulți. Localitatea se alătură astfel comunităților care sărbătoresc sâmbătă, 16 septembrie, Ziua Europeană a Patrimoniului, o iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene, demarată în 1985 și sărbătorită și în România începând cu anul 1992.

În anul 2023, Consiliul Europei a ales tema Living heritage, adică Patrimoniul viu, cu intenția de a evidenţia rolul păstrării valorilor culturale tradiţionale ce contribuie semnificativ la cultura europeană.  Astfel, cei care vor vizita sâmbătă Biertan, în intervalul orar 10:00–17:00, vor avea ocazia să interacționeze cu producătorii locali și meșteșugari din arealul Colinelor Transilvaniei în cadrul celei de-a 5-a ediții a târgului lunar de produse locale.

Pe tot parcursul târgului, membrii Clubului de olărit din Biertan invită toți doritorii să experimenteze roata olarului și să încerce modelarea unui obiect propriu.  Începând cu ora 10, copiii pot participa la un atelier de împletit brățări tradiționale și de la 12 la un atelier de desen cu diverse elemente de patrimoniu local. Ambele ateliere se vor desfășura în sala mică a Căminului Cultural din Biertan.

De asemenea, în intervalul orar 14:00 – 17:00, familia Gross își va deschide porțile casei lor, aflată pe strada Nicolae Bălcescu numărul 6, pentru vizitatorii curioși de toate vârstele. Aceasta reprezintă o ocazie deosebită de a descoperi interiorul unei gospodării săsești și de a descoperi colecțiile de obiecte vechi și poveștile lor.

Articolul precedentMuzeul Gazelor Naturale găzduiește expoziția Dialogul generațiilor | VIDEO
Articolul următorCampionii de la Ippon la Nova TV | 3 medalii la Birmingham

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.