Acasă Sibiu

Zilele siguranței în trafic | Fără alcool și droguri la volan | CP

103

Zilele siguranței în trafic | Fără alcool și droguri la volan.

În perioada 16 – 22 septembrie, Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere – ROADPOL desfășoară Proiectul ROADPOL Safety Days, aflat la a patra ediție, destinat conștientizării de către toate categoriile de participanți la trafic a riscurilor la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

În cursul zilei de 20 septembrie a.c, echipajele Serviciului Rutier Sibiu și polițiștii rutieri din birourile, compartimentele și formațiunile rutiere din cadrul subunităților, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu reprezentanții Agenției Naționale Antidrog  au procedat la informarea participanților la trafic, conducători auto, pasageri și pietoni deopotrivă, atât cu privire la obiectivul stabilit la nivel european pentru ziua de 20 septembrie, cât și cu privire la modificările legislative survenite în domeniul rutier, fiind invitați să semneze un angajament de responsabilitate în trafic .

Pe raza municipiului Sibiu, în parcarea din zona Teatrului Național “Radu Stanca”, a fost amenajat un poligon în care participanții la trafic au fost invitați să experimenteze cu ajutorul ochelarilor ce simulează vizual efectele consumului de alcool și droguri cât de dificilă devine o deplasare în aceste condiții, chiar și pe o distanță scurtă.

De asemenea, conducătorii auto identificați în trafic fără a purta centura de siguranță au fost provocați să verifice cât de important este acest dispozitiv cu ajutorul unui simulator de impact, cu ajutorul unui simulator de răsturnare, dar și prin intermediul  unor materiale video prezentate pe ecranul din laboratorul de Educație Rutieră. Acțiunea a beneficiat și de aportul tânărului pilot de raliu Paul Popa, care le-a explicat celor prezenți importanța utilizării centurii în mod corect și mai ales a abordării unei conduite preventive în trafic.

85 de persoane au participat în mod direct la acest eveniment, au apreciat inițiativa polițiștilor sibieni și au declarat că experiența i-a ajutat să conștientizeze riscul nerespectării normelor rutiere. Obiectivul principal pentru ziua de 20 septembrie – fără persoane decedate pe drumurile din județul Sibiu a fost atins, pe raza întregului județ nefiind înregistrate accidente rutiere cu consecințe grave.

Articolul precedentBărbat reținut după ce și-a agresat soția iar apoi a încălcat ordinul de protecție
Articolul următorMediașul are 366 șomeri indemnizați și neindemnizați

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.