Acasă Nova TV

Proiectul centurii ocolitoare a municipiului Mediaș a mai făcut un pas înainte

4431

Proiectul centurii ocolitoare a municipiului Mediaș a mai făcut un pas înainte.

La inițiativa Primarului Gheorghe Roman, Consiliul Local Mediaș a aprobat marți în cadrul unei ședințe extraordinare, completarea proiectului la faza Actualizare Studiul de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici și a Devizului General pentru obiectivul de investiții „Varianta ocolitoare a orașului Mediaș, pe DN 14”.

Traseul variantei de ocolire a Municipiului Mediaș are o lungime de 8769,49 metri și începe la intrarea în oraș dinspre Sibiu, din sensul giratoriu existent, traversează calea ferata și strada Rora Mare, ocolește stația de epurare ape uzate a orașului, traverseaza canalul Ighiș și râul Târnava Mare.

În continuare traversează strada Titus Andronic și zona Gura Câmpului intersectându-se cu DN 14 A, strada Baznei, printr-o girație suspendată, dupa care urmează cursul râului Târnava Mare, pe care îl traversează cu pod, traverseaza calea ferată și se intersectează cu DN 14 la intersecție cu drumul Buzdului. Pe traseul centurii sunt prevăzute pasaje, poduri, viaducte, pasarele, o intersecție giratorie suspendată, două noduri rutiere și o intersecție giratorie la nivel.

În faza următoare, proiectul centurii ocolitoare a municipiului Mediaș va ajunge în Comisia Tehnică a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, apoi în Comisia Interministerială, iar ultimul pas până la licitație va fi aprobarea de către Guvernul României.

1 COMENTARIU

  1. Încă un studiu de fezabilitate aprobat de primar și consilierii loco. Trăiască!!!
    În ritmul asta o sa circulăm pe centură când vom sărbătorii 100 de ani de la eliberarea Ucrainei de sub jugul rusesc.
    Între timp o sa înceapă lucrările la centura de sud-vest a orașului Sibiu, ca numa acolo nu avea centura și pentru Sibiu nu trebuie sa se aștepte 25 de ani și 15 studii de fezabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.