Acasă Revista Presei

Peste de 3.000 de profesori necalificați la disciplina pe care o predau vor intra la ore

140
Profesori necalificați la disciplina pe care o predau vor intra la ore

3.440 de profesori necalificați la disciplina pe care o predau, vor intra la ore în noul an școlar, a anunțat ministrul educației, Ligia Deca.

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate astăzi, șefa învățământului românesc a subliniat că sunt situații dificile mai ales în mediul rurale în ceea ce privește profesorii de informatică, fizică, matematică și în general disciplinele de la real.

„… noua lege a învățământului preuniversitar prevede un program de încurajare a științelor matematice, tehnologiei, ingineriei în așa fel încât să avem mai mulți studenți care merg în zona programelor fizică, chimie, matematică și de asemenea să-i încurajăm să aleagă și cariera didactică. 

Oricum, cineva va intra la clasă și în cele mai multe cazuri acel cineva are toate calificările necesare pentru a preda acea disciplină”, a precizat ministrul Educației.

Ligia Deca a mai adăugat că numărul de cadre didactice fără studii corespunzătoare postului, la nivelul zilei de 8 septembrie, este de 3.440, față de 5.223 câți au fost în anul școlar 2022-2023. (edupedu.ro)

Articolul precedentMediaș 120 | În dialog cu artistul plastic Sorin Pănăzan | Expoziție de grafică la Sibiu
Articolul următorȘcolile și grădinițele din Mediaș pregătite pentru noul an școlar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.