Acasă Revista Presei

Google a anunțat câștigătorii Recenziei de Aur 2023 | Castele și cetăți din România

236
Google a anunțat câștigătorii Recenziei de Aur 2023 - Castele și cetăți din România

Google a anunțat câștigătorii celei de-a treia ediții a Recenziei de Aur, pentru cele mai apreciate locații de pe Google Maps în 2023.

Pentru ediția de anul acesta, Google a premiat cu Recenzia de Aur castele și cetăți din fiecare regiune a țării.

Pentru analiză, Google a selectat locațiile cu un profil verificat și actualizat în Google Profilul Companiei, din categoriile castele, palate, cetăți și fortărețe.

Câștigătorul din fiecare regiune istorică a României a fost locația cea mai apreciată din aceste categorii, respectiv cea care a avut cel mai mare număr de recenzii pe Google Maps în regiunea sa și un rating de peste 4,5 stele.

Selecția celor nouă câștigători premiați cu „Recenzia de Aur” a fost făcută în urma datelor disponibile pe Google Maps la momentul analizei, în luna mai 2023.

Iată cetățile și castelele care au primit premiul Recenzia de Aur 2023 din partea Google:

RegiuneMonument istoricOraș
MaramureșCastelul KárolyiCarei
CrișanaCetatea OradeaOradea
BanatBastionul Maria TheresiaTimișoara
OlteniaCetatea Medievală a SeverinuluiDrobeta-Turnu Severin
MunteniaCastelul PeleșSinaia
DobrogeaCetatea Medievală EnisalaEnisala
MoldovaPalatul CulturiiIași
BucovinaCetatea de Scaun a SuceveiSuceava
TransilvaniaCetatea Alba-CarolinaAlba Iulia

„Pe Google Maps se găsesc mii de recenzii de calitate, iar adeseori turiștii se inspiră din ele înainte de a decide să viziteze un obiectiv turistic. Mai mult, cele mai noi funcții AI din Google Maps, precum Immersive View, Rute Ecologice, sau Google Lens, îi pot ajuta pe turiști să se orienteze mai bine în călătoria lor printr-un oraș nou, din țară sau străinătate, sau să descopere monumente istorice excepționale.

Castelele și cetățile sunt obiective turistice importante și ne-am bucura ca prin Recenzia de Aur, cât și prin Google Maps să reușim să aducem o mai mare vizibilitate asupra monumentelor istorice din România.” Elisabeta Moraru, Country Director Google România.

Castelele și alte obiecte istorice sunt unele dintre cele mai bine cotate atracții evaluate de utilizatori pe Google Maps

Astfel, proiectul Google Recenzia de Aur și-a propus ca anul acesta să facă vizibile cele mai apreciate monumente istorice din CEE (Europa Centrală și de Est) pe Google Maps. Selecția include, pe lângă România, și alte țări precum Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Croația.

În anul 2021 Google a premiat cele mai apreciate afaceri din HoReCa de pe Google Maps iar Recenzia De Aur a fost câștigată de o cafenea din Mediaș.

Articolul precedentPrimul succes în amicalele verii pentru ACS Mediaș | VIDEO
Articolul următorBărbat reținut după ce încălcat de mai multe ori ordinul de protecție provizoriu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.