Acasă Sibiu

Toxinfecție alimentară la un ștrand din Avrig | 23 copii transportați la spital

117

Toxinfecție alimentară la un ștrand din Avrig | 23 copii transportați la spital.

Marți seara, în urma unui apel pe numărul unic de urgență 112, un echipaj SMURD o autospecială de transport victime multiple și o ambulanță SAJ, au intervenit de urgență în localitatea Avrig, la un ștrand întrucât mai mulți copii aveau nevoie de asistență medicală.

,,La fața locului au fost identificați 11 minori cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani care acuzau stări de rău fiind suspecți de toxinfecție alimentară. Echipajul SMURD și ATPMV au preluat 9 copii, iar echipajul SAJ 2 copii. Aceștia sunt transportați la CPU Luther pentru investigații de specialitate” spune Andreea Ștefan, Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Aseară în jurul orei 23:00 au mai fost identificați încă 12 copii care acuzau stări de rău și vărsături, astfel s-a intervenit cu un echipaj SMURD, ATPVM și ambulanță SAJ și cei 12 copii au fost preluați și transportați la CPU Luther pentru investigații de specialitate.

Astfel au fost duși la spital un număr total de 23 de minori cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, cu suspiciune de toxiinfecție alimentară.

ACTUALIZARE

Comunicat DSP Sibiu

Am fost informați prin serviciul 112, că în seara zilei de 25.07.2023 s-a declanșat un posibil focar de toxiinfecție alimentară la o pensiune din Avrig, unde era cazat un grup de copii din Constanța. Imediat ce am fost informați s-a format o echipă, compusă din reprezentanți ai serviciului de Epidemiologie și Inspecție Sanitară, care, la ora 21,00 s-a deplasat la unitatea în cauză, în vederea efectuării controalelor de sanitație și anchetei epidemiologice.

Copiii au început să se simtă rău cu puțin timp înainte de cină, cei 23 de copii prezentând stare generală alterată și vărsături alimentare.
În cursul serii precedente și în această dimineață, în cadrul acțiunilor efectuate de echipele DSP, s-au prelevat probe alimentare din toate produsele servite în data de 25.07 (mic dejun, prânz și cină) și s-au solicitat documentele de proveniență a materiilor prime utilizate la preparare.

De asemenea, s-au verificat documentele medicale ale tuturor persoanelor care lucrează în blocul alimentar și s-au prelevat probe biologice (coprocultură, exudat nazofaringian, probe de tegument), toate acestea fiind în lucru în laboratoarele DSP. În plus, în colaborare cu Spitalul de Pediatrie au fost preluate de către laboratorul nostru și probe de lichid de vărsătură de la copii internați, aflate și ele în lucru.

Din primele informații ale anchetei epidemiologice a reieșit faptul că, în cursul zilei de ieri, între prînz și cină, copiii au consumat și alte produse alimentare (prăjituri) din altă unitate decât cea în care erau cazați. Ca urmare, verificările s-au extins și la aceasta, recoltându-se probe de sanitație și apă.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.