Acasă Transilvania Online

Micăsasa cu Bun Gust pe Via Transilvanica

680
Micăsasa cu Bun Gust pe Via Transilvanica

Asociaţia Română despre Mâncare a demarat în această vară o serie de proiecte dedicate culturii şi diversităţii gastronomice, sub titulatura ,,România cu Bun Gust”.

În data de 30 Iulie 2023, continuăm în Micăsasa, din județul Sibiu, cu cel de al doilea eveniment intitulat ,,Micăsasa cu Bun Gust pe Via Transilvanica„.

Evenimentul răspunde nevoii de promovare a culturii și diversității gastronomice specifice regiunii de nord a județului Sibiu. Totodată dezvoltării activităților în natură și promovarea obiectivelor turistice zonale precum Castelul Brukenthal și traseul de drumeție Via Transilvanica.

În cadrul acestuia veți avea ocazia să descoperiți gastronomia locală prin intermediul prezentărilor și degustărilor. Astfel vă puteți familiariza cu cultura și tradițiile culinare specifice acestei regiuni.

De asemenea, facilitează crearea de colaborări între producătorii locali, pensiuni și restaurante din zonă. Vor participa producători locali de: fructe, legume, brânzeturi, ulei, săpun, etc.

Încurajăm activitățile în aer liber de aceea ne-am alăturat conceptului ”Liber în aer liber” promovat de partenerii noștri: Asociația Județeană de Turism Sibiu și Programul Anii Drumeției. Îndemnăm participanții să descopere zona, să petreacă timpul în natură și să practice drumeția pe traseul Via Transilvanica.

Micăsasa cu Bun Gust pe Via Transilvanica

În acest sens, în cadrul evenimentului se va desfășura o drumeție ghidata de durată mică (1-1,5 ore începând cu orele 14) pe traseul Via Transilvanica cu suportul unui ghid specializat.

Proiectul încurajează practicile ce țin de agricultura durabilă, regenerativă, crearea de scheme locale de calitate. Prin promovarea producătorilor care adoptă astfel de practici, proiectul ,,Micăsasa cu Bun Gust pe Via Transilvanica” încurajează protejarea mediului și asigurarea unei producții alimentare durabile și de calitate.

Așadar, duminica 30 iulie – Micăsasa cu Bun Gust pe Via Transilvanica: produse locale, gastronomie locala, producători locali, drumeție, castel Brukenthal.

Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Culturală și Programul Acțiunilor pentru Cultură și Dezvoltarea Comunității Locale.

Articolul precedentPeste 50 participanți la QuChess Festival – Memorial Elisabeta Deliman | Cine sunt câștigătorii
Articolul următor5 note de 10 la titularizare în județul Sibiu | 43,82% dintre candidați au obținut o rată a notelor de minim 7 | CP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.