Acasă Nova TV

Solista Bianca Crețu a obținut premiul 2 la Concursul Naţional de Interpretare Vocală „Ilie Micu” | CP

290

Solista Bianca Crețu a obținut premiul 2 la Concursul Naţional de Interpretare Vocală „Ilie Micu”.

Bianca Andreea Creţu a obţinut premiul doi la Concursul Naţional de Interpretare Vocală „Ilie Micu”, organizat la Cercul Militar. Secţiunea Muzică Populară. Elevă a profesorului Cosmin Verde de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ilie Micu” din Sibiu, Bianca Andreea Creţu este cea care a fost preferata publicului la ediţia din acest an a Festivalului Concurs „Lucreţia Ciobanu” de la Sibiu.

„Felicitări, din nou, Bianca Crețu și mulțumim juriului pentru apreciere. E un moment de mare bucurie să reprezentăm de pe podium, Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu” Sibiu, chiar de la prima ediție a concursului. Felicitări tuturor celor implicați în realizarea acestui concurs, în special doamnei manager Alina Pinca și sperăm ca la următoarele ediții să urcăm Școala Populară tot mai sus pe podium!”, a declarat profesorul Cosmin Verde.

Premiul întâi al Concursului Naţional de Interpretare Vocală „Ilie Micu”, Secţiunea Muzică Populară,  a fost câştigat de către Maria-Denisa Ungureanu, de la Şcoala Populară de Arte „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, avându-l ca profesor pe cunoscutul interpret de muzică populară, Ion Drăgan. Premiul a fost înmânat de preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Daniela Cîmpean a felicitat-o pe Maria-Denisa Ungureanu şi a evidenţiat faptul că, sibienii sunt mari iubitori ai folclorului şi tradiţiilor. De asemenea, preşedinta Consiliului Judeţean a invitat-o pe Maria-Denisa Ungureanu, să cânte în recital, la ediţia de anul viitor, a concursului naţional de la Sibiu.

„Bine aţi venit în acest judeţ în care sunt mulţi oameni care iubesc tradiţia, folclorul, cântecul popular românesc şi nu este întâmplător acest festival aici, la Sibiu, un judeţ care are o capitală culturală europeană, care a marcat destinul multor artişti, un judeţ în care sunt multe instituţii de cultură care susţin tradiţia românească, Şcoala Populară de Arte şi Meserii fiind una dintre acestea, una cu care noi, sibienii, ne mândrim. Aş vrea să o felicit pe doamna manager, Alina Pinca”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Ion Drăgan a felicitat la rândul lui, organizatorii concursului naţional de la Sibiu şi a amintit publicului, că în urmă cu 20 de ani, el a câştigat un mare premiu la un concurs de folclor organizat la noi în oraş.

 „Acu 20 de ani, eu am luat marele premiu aici şi cu doamna director, Alina Pinca, am mers în concursuri, era talentată, frumoasă şi cânta foarte, foarte bine şi acum cântă. Felicitări din suflet!”, a spus Ion Drăgan, profesorul câştigătoarei Concursului Naţional „Ilie Micu”.

Alina Pinca – Vintilă a apreciat la finalul competiţiei, că prima ediţie a Concursului Naţional de Interpretare Vocală „Ilie Micu” de la Sibiu a fost „un succes” şi „toţi concurenţii au fost la înălţime”.

„Vreau să le mulţumesc tuturor concurenţilor, publicului, partenerilor noştri, tuturor care s-au implicat în organizarea acestui frumos festival concurs, care iată, chiar dacă a fost prima ediţie în acest an, înclin să cred că a fost un succes. Şi pentru că toţi concurenţii au fost la înălţime, vreau să-i felicit pe fiecare în parte”, a declarat la final, Alina Pinca Vintilă, directorul Concursului Naţional şi al Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Ilie Micu” din Sibiu.

Festivalul Concurs Naţional de Interpretare Vocală „Ilie Micu” din Sibiu a fost organizat marţi şi miercuri, de Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ilie Micu”, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al partenerilor: Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Cercul Militar, Direcţia Judeţeană pentru Cultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.