Acasă Sibiu

300 sancțiuni în 48 ore pe A1 | Viteză excesivă, șoferi drogați, defecțiuni tehnice la autovehicule și acte în neregulă

125

Viteză excesivă, șoferi drogați, defecțiuni tehnice la autovehicule și acte în neregulă.

În zilele de 9 și 10 februarie, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au desfășurat acțiuni specifice în scopul creșterii gradului de siguranță rutieră pe A1. La activități au luat parte și polițiștii Biroului Poliție Autostrada A1 Deva – Nădlac și A3 Cluj.

Astfel, au fost verificate 234 de autovehicule, au fost constatate 2 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 17 permise de conducere, au fost retrase 17 certificate de înmatriculare și au fost aplicate 300 de sancțiuni contravenționale în valoare de 195.000 de lei.

În cazul a 13 conducători auto s-a luat măsura suspendării dreptului de a conduce din cauza vitezei excesive cu care au au fost depistați circulând. Unui conducător auto i s-a reținut permisul de conducere după ce a fost depistat circulând pe banda de urgență, iar unui alt șofer documentul i-a fost reținut din cauza faptului că perioada de valabilitate expirase. Celelalte două permise de conducere au fost reținute ca urmare a constatării de infracțiuni la regimul rutier.

Cele mai multe sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru conducerea cu viteză peste limita maximă admisă (97) și pentru neportul centurii de siguranță (25). Au fost depistate 25 de autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice.

Exemple semnificative:

La data de 10 februarie, în jurul orei 11:30, la km. 268 (zona Săliște), pe direcția Deva – Sibiu, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din județul Cluj, a fost depistat și înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 214 km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei. De asemenea, bărbatului i s-a suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile.

Doi conducători auto auto au fost testați cu aparatul Drugtest, în ambele cazuri rezultatul fiind pozitiv la substanța canabis.

Este vorba despre un cetățean străin, în vârstă de 36 de ani, oprit la data de 9 februarie, în jurul orei 12,30, la km. 316 (zona Sebeș, jud. Alba), pe sensul Deva – Sibiu, respectiv un tânăr în vârstă de 22 de ani, din jud. Bihor, oprit la data de 10 februarie, în jurul orei 12,30, la km. 260 (zona Cristian, jud. Sibiu), pe aceeași direcție, Deva – Sibiu.

Ambii conducători auto au fost însoțiți la unități medicale unde li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism, în cauză fiind deschise dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Pentru creșterea gradului de siguranță în trafic, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva vor continua acțiunile de prevenire și combatere a încălcării normelor rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.