Acasă Revista Presei

Evaluarea Națională rămâne în forma actuală | Liceele pot organiza concurs cu o condiție

283

Evaluarea Națională rămâne în forma actuală.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunțat luni că Evaluarea Naţională va rămâne în forma actuală în noile legi ale educaţiei, iar liceele vor putea organiza, dacă doresc, concursuri de admitere la profilurile unde există concurenţă dovedită în ultimii ani, scrie Digi 24.

Ligia Deca a precizat că proporția locurilor care pot fi ocupate prin examen de admitere nu trebuie să depășească 60%. Prima generație care ar da acest examen de admitere este cea care intră în clasa a V-a în anul școlar 2023-2024, adică examenul se va da începând cu anul 2027.

„Evaluarea naţională rămâne în formula de acum – probe scrise la matematică, limba şi literatura română şi limba maternă pentru cei care îl urmează în această formă. Se introduce ideea de concurs de admitere la profilurile liceelor unde există concurenţă dovedită în ultimii ani, dacă liceele vor să scoată aceste locuri prin concurs.

Pentru acele profiluri pe care le doresc scoase la concurs, liceele pot alege două probe pliate pe profil. De exemplu, pentru chimie-biologie pot alege chimia şi biologia în aşa fel încât să poată selecta dedicat pentru potrivirea cu profilul respectiv”, a declarat Ligia Deca luni, într-o conferinţă de presă în care a prezentat proiectele noilor legi ale educaţiei, potrivit Agerpres.

Foto: arhivă

Articolul precedentSpectacol de Ziua Mamei organizat de Primăria Mediaș la Sala Traube
Articolul următorVirgil Metea, fost director general Romgaz, trebuie să restituie bani companiei | Decizia Curții de Apel Alba

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.