Acasă Sibiu

Comerciant de la Târgul de Crăciun Sibiu reținut pentru dare de mită | Comunicat Parchet

361

Comerciant de la Târgul de Crăciun Sibiu reținut pentru dare de mită.

În data de 03.01.2023, o persoană de sex masculin în vârstă de 31 de ani din județul Harghita, care anterior a desfăşurat activităţi comerciale ocazionate de Târgul de Crăciun din Sibiu, a fost oprită în trafic şi testată cu aparatul etilotest de către organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Sibiu – Secția 1 Poliție Urbană, rezultând o valoare pozitivă, anume 0.97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

,,Urmare a acestui rezultat și pentru ca agenții de poliție să nu dispună măsurile legale incidente în cauză, suspectul a promis acestora suma de 5000 de lei. Organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Sibiu – Secția 1 Poliție Urbană au sesizat imediat fapta de corupție lucrătorilor din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu, care, sub îndrumarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au procedat la constatarea în flagrant a săvârșirii infracțiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 290 Cod Penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, republicată, suspectul fiind surprins oferind cu titlu de mită suma de 2100 de lei agenților de poliție din cadrul Poliției Municipiului Sibiu – Secția 1 Poliție Urbană, pentru ca aceștia să efectueze cercetările penale într-o manieră în care să nu îi fie antrenată răspunderea penală pentru săvârșirea infracțiunii rutiere și astfel să își încalce atribuțiile de serviciu prevăzute de art. 26 alin. (1) pct. (10) din Legea nr. 218/2002 republicată.

Prin ordonanţa din data de 03.01.2023 a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită, faptă prevăzută și pedepsită de art. 290 Cod Penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, republicată.

Prin ordonanţa din data de 03.01.2023 a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 290 Cod Penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, republicată.

De asemenea, prin ordonanţa din data de 03.01.2023 a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a suspectului, urmând ca acesta să fie prezentat în cursul zilei procurorului pentru audiere, context în care se va aprecia cu privire la  măsurile preventive ce vor fi dispuse în cauză” se arată într-un comunicat remis de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Foto: arhivă

Articolul precedentȘofer reținut | Cu 1,23 alcoolemie și permisul suspendat a provocat un accident și a plecat | Foto
Articolul următorFlavius Boroncoi este noul antrenor al Jiului Petroșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.