Acasă Sibiu

Alcoolul și șoferii | A plouat cu sancțiuni în minivacanța 20-24 ianuarie

100
alcoolemie la volan pe Șoseaua Sibiului

A plouat cu sancțiuni în minivacanța 20-24 ianuarie.

În perioada 20 – 24 ianuarie, polițiștii rutieri au constatat 12 infracțiuni la regimul circulației, au reținut 51 de permise de conducere, au retras 32 de certificate de înmatriculare și au aplicat 680 de sancțiuni contravenționale în valoare de 189.000 de lei.

La data de 21 ianuarie, în jurul orei 20:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au oprit pentru control un autoturism condus pe raza localității Jina de către un bărbat în vârstă de 27 de ani, din aceeași localitate. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Orlat, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 22 ianuarie, în jurul orei 02:00, în orașul Avrig, polițiștii rutieri au testat alcoolscopic un alt șofer, aflat la volanul unui autoturism condus pe strada Gheorghe Lazăr. Cu o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatului i s-au recoltat probe biologice, după care polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 22 ianuarie, în jurul orei 11:00, pe strada Monumentului din localitatea Sadu, un sibian în vârstă de 53 de ani a fost depistat conducând un autoturism și având o concentrație de 1 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, la nivelul Poliției Orașului Cisnădie s-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 336 aliniatul 1 din Codul Penal.

La data de 23 ianuarie, în jurul orei 03:00, pe Șoseaua Sibiului, la ieșirea din localitatea Șelimbăr spre municipiul Sibiu, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificată o sibiancă în vârstă de 40 de ani. Aparatul etilometru a afișat o concentrație de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, femeia fiind însoțită la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 24 ianuarie, în jurul orei 10:00, pe raza localității Jina, un alt șofer a fost depistat conducând un autoturism și având o concentrație de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Este vorba despre un localnic în vârstă de 36 de ani, față de care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Foto: arhivă

Articolul precedentUn bărbat a înșelat 9 persoane cu peste 17.000 lei | Conturi false pe rețele de socializare și chirii false
Articolul următorUn medieșean a încercat să fugă de polițiști cu motocicleta | Bărbatul a intrat în coliziune cu un garaj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.