Acasă Sibiu

2 bărbați reținuți pentru înșelăciuni cu terenuri fictive în valoare de peste 1,2 milioane de Euro

1483

2 bărbați reținuți pentru înșelăciuni cu terenuri în valoare de peste 1,2 milioane de Euro.

La data de 11 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au efectuat o percheziție domiciliară, în orașul Cisnădie, în continuarea cercetărilor derulate în cadrul unui dosar penal, care vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, respectiv fals informatic în formă continuată. 2 bărbați, de 35, respectiv 37 de ani, din Cisnădie, au fost reținuți.  

,,Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2022, cei doi bărbați le-ar fi prezentat persoanelor vătămate, un bărbat și o femeie, din municipiul Sibiu, oferte fictive privind achiziția mai multor terenuri din județul Sibiu. Acestea ar fi fost induse în eroare cu privire la faptul că parcelele de teren erau scoase la vânzare fie prin intermediul unor executori judecătorești, fie prin intermediul serviciilor de taxe și impozite din cadrul administrației locale din municipiul Sibiu și localitatea Șelimbăr.

Astfel, prețurile de achiziție ar fi fost mult mai mici decât cele practicate pe piața imobiliară pentru bunuri similare, acest lucru determinând persoanele vătămate să le remită celor doi bărbați diferite sume de bani, pentru a achiziționa în numele lor terenurile prezentate.

După așa-zisa achiziționare a terenurilor, persoanele vătămate ar fi fost, din nou, induse în eroare, în sensul că ar datora diverse sume de bani, cu titlu de obligații fiscale, taxe, impozite sau alte sume de bani, cu privire la administrarea terenurilor în cauză, fapt ce le-ar fi determinat pe acestea să le ofere bărbaților alți bani pentru a efectua, în numele lor, plățile respective.

Prin acest mod de operare, a fost cauzat un prejudiciu de 1.211.350 de euro şi 73.450 de lei. Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 11 ianuarie, polițiștii din Sibiu au luat măsura reținerii celor doi bărbați, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu” a declarat Elena Welter, Purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.