Acasă STIL DE VIATA

Povestea lui Holly simbolul Crăciunului | Povestea unei iubiri universale

239
Holly simbolul Crăciunului

Povestea lui Holly simbolul Crăciunului

Holly – denumire botanică Ilex aquifolium, este un arbust care crește foarte încet, dar dacă este lăsat să se dezvolte își pierde conformația pentru a se transforma într-un copac real care poate atinge până la 5 metri înălțime.

Pe măsură ce crește, frunzele, care au țepi pe margine, încep să-și piardă agresivitatea și armura de țepi. Holly nu se mai teme că ar putea fi mâncat.

Este nevoie de aproximativ 20 de ani pentru a înflori, parcă indicând faptul că are nevoie de timp pentru a-și dezvolta calitățile.

Florile feminine se transformă în grăuntele de sămânță roșie care, acum iarna, devine sursă de hrană pentru unele vietăți ale pădurii.

Din florile acestui arbust, care este simbol al Crăciunului, în anul 1935, medicul britanic Edward Bach prepara un remediu pentru a readuce stabilitate emoțională, echilibru și iubire celor care au simțit gelozie, ură, invidie. Sunt cele mai nocive trăiri care stau la baza multor suferințe fizice.

Holly este un copac considerat sacru din cele mai vechi timpuri, în special de celți.

În cultele druide, Holly a fost întotdeauna un simbol al protecției împotriva spiritelor rele și al vrăjilor, motiv pentru care ramurile sale erau atârnate pe ușile caselor pentru a-și apăra locuitorii și casa însăși.

În plus, lemnul Holly a fost folosit pentru a construi sulițe și scuturi și chiar și acest lucru se referă la aspectul dual al atacului și al apărării. Fiindcă cei care simt emoțiile nocive ale urii și geloziei s-au simțit cândva răniți și au dezvoltat astfel de sentimente ca un reflex de apărare.

Sentimentul iubirii pure pentru viață, pentru fiecare formă vie, sentimentul de completitudine și recunoștință în a te simți parte a unui proiect divin în care fiecare ființă are sarcina și rolul său, este un sentiment matur.

Necesită o cale evolutivă, înțelegere și acceptare.

Studiind fiecare remediu și fiecare floare folosită la preparare, în anii 1930, într-o manieră simplă și naturală de tratament al suferințelor fizice, medicul Edward Bach spunea: “trebuie să progresăm până când înțelegem că fiecare, ca parte a unui întreg, trebuie să ne devină drag”.

Remediile florale Bach sunt preparate din florile a 38 de arbori sau plante care cresc în mediul lor natural.

Au fost studiate ținând cont de multe aspecte de către medicul Edward Bach și denumirea lor este în engleză pentru a păstra denumirea autentică.

Se adresează celor mai profunde dezechilibre emoționale care stau la baza sănătății noastre.

Ai grijă de tine și de ceea ce simți!

monica degeu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.