Acasă STIL DE VIATA

Curiozități despre Crăciunul din Canada – TOP lucruri pe care NU le știi

154
Curiozități despre Crăciunul din Canada

Sărbătorile de iarnă sunt prilejul perfect pe care îl folosim pentru a ne relaxa, pentru a petrece timp de calitate cu familia și prietenii. În România ne-am cam obișnuit ca în fiecare colț al țării să existe alte tradiții, în funcție de influențele pe care le are zona respectivă.

Așa cum noi celebrăm Crăciunul cu porc, urs și capră, cu bunătăți de toate felurile, cu colind din ușă în ușă și cu valuri de cumpărături încă din toamnă, și canadienii au câteva moduri mai aparte prin care se bucură de acest moment calendaristic. În următoarele rânduri vom scoate în evidență cele mai amuzante și interesante aspecte.

Canada este o țară superbă, care se remarcă prin peisajele de vis, prin vremea rece, dar și prin politețea rezidenților săi. De-a lungul anilor acesta a fost punctul de plecare al multor personalități istorice și celebrități ceva mai moderne.

Țara are multe motive pentru care se mândrește, de la invențiile pe care le-a pus la îndemâna omenirii, până la jocurile lansate sub naționalitatea sa, așa cum este Canada Atlantic Bucko, o loterie de succes din această țară. Însă, lăsând generalitățile deoparte, hai să vedem care sunt elementele spectaculoase pe care această țară le are când este vorba de sărbătorile de iarnă.

Fun facts despre modul cum canadienii petrec Crăciunul

Canada găzduiește pe teritoriul său destul de multe naționalități, tocmai de aceea perioada sărbătorilor de iarnă este întâmpinată diferit în funcție de istoricul rezidenților zonei. Acesta este și motivul pentru care nu toți, ci doar majoritatea candienilor celebrează Crăciunul pe 25 decembrie.

Iată alte câteva date interesante:

  • Încă din anul 1905, anual în luna decembrie are loc Parada lui Moș Crăciun organizată în Toronto. Mai mult de 1800 de oameni participă la acest eveniment, publicul fiind format din peste 500.000 de persoane, de-a lungul traseului parcurs.
  • În fiecare an, în perioada sărbătorilor de iarnă, în Labrador City se organizează un concurs al decorațiunilor de Crăciun în curțile rezidenților. Accentul se pune pe luminițe, pe sculpturi din gheață, dar și pe imaginea de ansamblu formată și cu alte decorațiuni de sezon.
  • Tot la capitolul decorațiuni trebuie menționat și show-ul de lumini de la Cascada Niagara, care în fiecare an are parte de o transformare uimitoare, cu ajutorul a 2 milioane de luminițe. Această imagine de vis este completată de concertele live și de focuri de artificii.
  • Spre deosebire de porcul pe care românii îl preferă de Crăciun, în Canada delicatesele culinare au la bază curcan și șuncă de porc. Pe lista bunătăților se mai află budinca de prune, plăcinta cu carne, dar și prăjiturile cu fructe.
  • Anual, în preajma sărbătorilor de iarnă, provincia Nova Scoția oferă un brad de Crăciun orașului american Boston. Acest cadou este deja o tradiție îndelungată, care are la bază o poveste ceva mai tristă. El se dăruiește în semn de apreciere pentru ajutorul oferit în 1917 de locuitorii din orașul Boston, după ce o navă a explodat în Halifax.

Crăciunul este o perioadă care poate să fie extrem de magică

Nu se rezumă doar la istorie, la cadouri și la consumerismul atât de popular astăzi. Sărbătorile de iarnă marchează perioada de închidere a anului, în care putem să fim mai buni și mai aproape de cei dragi, dar și față de cei mai puțin norocoși. Dacă peste an avem alte priorități, înspre sfârșitul anului putem încerca să încheiem ultimul set de 12 luni într-o notă mai pozitivă. Bucură-te de momentele speciale alături de prieteni și familie, oricât de aproape sau departe ați fi fizic. Fie ca noul an să aducă mai multe zâmbete și bucurii, indiferent de tradițiile pe care le preferi!

Articolul precedentBărbat din Ruși la volan pe DN 14 cu 0,61 alcoolemie
Articolul următorCetățean spaniol de 58 ani depistat drogat la volan pe DN 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.