Acasă Revista Presei

Poliția Locală primește puteri similare cu ale Poliției Naționale în cazul contravențiilor rutiere | Vot final

515
Poliția Locală primește puteri sporite de natură contravențională

Poliția Locală primește puteri similare cu ale Poliției Naționale în cazul contravențiilor rutiere, conform unui proiect de lege votat astăzi de Camera Deputaților în calitate de for decizional.

Noua reglementare dă polițiștilor locali dreptul să ceară datele de identificare ale șoferilor care nu respectă codul rutier și să aplice amenzi usturătoare în cazul refuzului.

Decizia de astăzi acoperă un gol legislativ care făcea ca activitatea polițiștilor locali să fie practic inutilă în multe cazuri. Astfel, dacă ei găseau o mașină parcată ilegal, lăsau o simplă înștiințare pentru șofer, care o putea ignora fără a fi amendați.

Legea votată marți prevede că refuzul șoferului sau proprietarului de a comunica polițistului local datele de identificare se sancționează cu amendă de 3.000 Lei, la fel ca și în cazul polițiștilor din Ministerul de Interne, scrie G4Media.

Conform inițiatorilor modificarea ordonanței de urgență 195/2002 privind Codul Rutier, va fi utilă mai ales în cazul parcărilor ilegale. Poliția Locală va avea dreptul să ceară datele de identificare ale proprietarului mașinii.

Articolul precedentCe mai adunăm de pe marginea drumului ? Saci cu legume putrezite | Foto
Articolul următorCatedrala Ortodoxă din Mediaș și-a sărbătorit hramul | VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.