Acasă Nova TV

Acțiunea Foc de Artificii | 8 societăți din Mediaș au autorizație pentru comercializarea articolelor pirotehnice

707
articole pirotehnice magazin

8 societăți din Mediaș au autorizație pentru comercializarea articolelor pirotehnice.

La data de 21 noiembrie 2022, Poliţia Română a demarat la nivel național acţiunea „FOC DE ARTIFICII”, fiind continuate, și în acest an, activitățile pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Activităţile, desfășurate la nivelul I.P.J. Sibiu, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au scopul de a creşte siguranţa cetăţeanului prin activităţile de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi utilizarea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2022/2023.

Începând cu data de 21 noiembrie și până în prezent, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au fost efectuate 20 de acțiuni și controale, fiind înregistrate 3 dosare de cercetare penală, în care sunt cercetate 6  persoane. În urma acestor activități, au fost constatate 3  infracțiuni privind efectuarea operațiunilor cu articole pirotehnice fără drept. Totodată, au fost confiscate 3 kilograme articole pirotehnice.

Până în prezent, la nivelul judeţului Sibiu, sunt înregistrate 16 persoane juridice autorizate pentru deţinere, transport, folosire şi comercializare de articole pirotehnice (4 în municipiul Sibiu, 8 în municipiul Mediaş, 1 în orașul Ocna Sibiului, 1 orașul Avrig şi 2 în comuna Șelimbăr). Nu sunt înregistrate persoane juridice autorizate pentru import de articole pirotehnice și nici depozite de articole pirotehnice.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.