Acasă Sibiu

Refugiu turistic cu 20 locuri în Munții Făgăraș lângă Portița Avrigului | VIDEO

202

Refugiu turistic cu 20 locuri în Munții Făgăraș lângă Portița Avrigului

Începând de vineri, 7 octombrie 2022, turiștii au la dispoziție un nou refugiu în Munții Făgăraș, lângă Portița Avrigului, cu o capacitate de 20 de locuri de cazare.

Transportul echipamentelor s-a efectuat cu ajutorul unui elicopter, iar montarea refugiului a fost realizată de angajații și voluntarii Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu, împreună cu reprezentanți ai firmei Modular Plus. Construcția a fost achiziționată din fondurile alocate de Consiliul Județean Sibiu. Valoarea investiției se ridică la peste 96.000 lei (construcție, transport, montaj). Terenul aferent refugiului a fost pus la dispoziție de Primăria Orașului Avrig.

Refugiul are o suprafață totală de 18 metri pătrați (6 metri lungime/3 metri lățime; 2,4 m înălțime), este compartimentat în 2 module de pat tip prici, cu 10 locuri fiecare, cu un total de 20 locuri de cazare. Refugiul are pereți izolați din panouri tip sandwich, podea întărită și tablă striată în zona de acces, panou solar cu prize USB și bec led și ușă metalică multifuncțională cu acces dedicat pentru iarnă.

Refugiul turistic Portița Avrigului este al doilea refugiu finanțat de Consiliul Județean Sibiu, după Refugiul de lângă Lacul Călțun, montat în noiembrie 2014.

Video: Consiliul Județean Sibiu

Articolul precedentCampionatul național de fotbal tenis etapa 1 se joacă la Mediaș
Articolul următorSe fac înscrieri la Secția de ciclism a CSM Mediaș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.