Acasă Mediateca

300 ani de învățământ în limba maghiară la Mediaș | VIDEO

481
300 ani de învățământ în limba maghiară

300 ani de învățământ în limba maghiară la Mediaș.

Sub genericul ,,Báthory 300’’, sâmbătă a avut loc o festivitate prilejuită de aniversarea a trei secole de la prima atestare documentară a învățământului în limba maghiară din Mediaș. Evenimentul a avut loc în curtea Școlii Gimnaziale Bathory Istvan și a făcut parte din calendarul ,,Zilelor Culturale Maghiare ediția 2022’’. Cu acest prilej au fost prezenți invitați din țară și din străinătate, reprezentanți ai Guvernului și Parlamentului României, conducerea Primăriei Mediaș, foști profesori și elevi ai școlii.

Festivitatea prilejuită de aniversarea a 300 de ani de la prima atestare documentară a școlii maghiare a cuprins și o serie de momente artistice pregătite de elevii unității de învățământ. Școala Gimnazială Bathory Istvan din Mediaș este singura unitate de învățământ cu predare exclusiv în limba maghiară din județul Sibiu.

Manifestările organizate la Școala Gimnazială Bathory Istvan s-au încheiat cu un flash-mob realizat de elevi. Aceștia au dansat și au realizat o coregrafie al cărui rezultat a fost cifra 300, numărul anilor de atestare documentară a unității de învățământ.

Articolul precedentUn motociclist băut a acroșat un autoturism parcat | Tânără de 26 ani rănită
Articolul următorBărbat de 33 ani dispărut | A plecat de acasă și nu s-a mai întors

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.