Acasă Sibiu

Plutonierul Raul Gheorghiu este Salvatorul anului | Comunicat ISU Sibiu

263

Plutonierul Raul Gheorghiu este Salvatorul anului.

Salvatorul anului, plutonier Raul Gheorghiu, este de 4 ani pompier comandant de echipaj și conducător de autospeciale în cadrul Detașamentului de Pompieri Sibiu. Profesionalismul, promptitudinea, spiritul de sacrificiu și de responsabilitate, manifestate atât în timpul programului de lucru cât și în afara lui, ne-au determinat să îl desemnăm Salvatorul Anului.

ISU Sibiu a adus în atenția publicului câteva dintre cele mai solicitante și importante intervenții la care plutonierul Raul Gheorghiu a luat inițiativă și s-a implicat cu foarte multă determinare:

,,Aflat în timpul liber, plt. Gheorghiu a fost anunțat de către o cunoștință, cu privire la faptul că, la aproximativ 20 de km distanță, la Hotelul Dumbrava, din localitatea Rupea, județul Brașov, are loc un incendiu violent la acoperișul hotelului, cu degajări mari de fum. Subofițerul a luat decizia de a pleca spre locul incendiului cu autoturismul proprietate personală. Ajuns la fața locului și cunoscând zona, acesta a ajutat la alimentarea autospecialelor, iar cu aprobarea inspectorului șef al I.S.U. Brașov a participat la acțiunea de stingere a focarelor și îndepărtarea materialelor combustibile.

Aflat în timpul liber, subofițerul a fost martor al unui accident rutier, produs în municipiul Sibiu, zona Piața Unirii. După ce a observat o victimă întinsă pe jos, cu traumatism cranio-cerebral și suspiciune de fractură la nivelul membrelor inferioare, plt. Gheorghiu Raul a intervenit pentru evaluarea primară a victimei și imobilizarea acesteia, concomitent cu apelarea numărului unic de urgență 112. Ulterior, persoana a fost stabilizată și transportată de echipajul de terapie intensivă din cadrul I.S.U. Sibiu la Unitatea Primiri Urgențe.

Subofițerul se afla în tura de serviciu, încadrat pe autospeciala S.M.U.R.D. tip B II. Detașamentul de Pompieri Sibiu a fost solicitat să intervină la un incendiu produs la un apartament, situat la etajul II, pe str. Țiglari, din localitatea Sibiu. Ajunse la fața locului, echipajele de intervenție au sesizat faptul că incendiul se manifesta violent în tot apartamentul, iar în urma unei explozii, s-au înregistrat 5 victime, printre care 3 adulți și 2 copii. Aceștia prezentau arsuri la nivelul membrelor superioare și la nivelul feței. plt. Gheorghiu Raul a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical și transportul la spital a 2 persoane (un adult și un copil), după care s-a echipat corespunzător și a acționat pentru limitarea și lichidarea incendiului. Îi mulțumim domnului plt. Gheorghiu Raul, pentru profesionalismul, spiritul de inițiativă și devotamentul arătat. Suntem mândri să îl avem alături de noi, în marea familie ISU Sibiu” se arată într-un comunicat remis de ISU Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.