Acasă Nova TV

Ferestre – Poveștile orașului și ale lemnului | Proiect derulat la Mediaș de Asociația Fanny Baumel

148

Ferestre – Poveștile orașului și ale lemnului, proiect derulat la Mediaș.

Ferestre – Poveștile orașului și ale lemnului, este o inițiativă menită să faciliteze în rândul comunității locale medieșene conștientizarea importanței patrimoniului construit, dar și să încurajeze locuitorii orașului să identifice și să promoveze elementele arhitecturale specifice orașului nostru.

Printre activitățile proiectului se numără organizarea unei conferințe pe tema patrimoniului construit – estetica orașului și provocările locuințelor, o prelegere privind rolul arhitectului în cumpărarea și amenajarea locuinței, activități interactive destinate tinerilor: joc urban pe echipe – vânătoare de comori arhitecturale, atelier de fotografie, expoziție de fotografie și un atelier de restaurare a ferestrelor de lemn cu ajutorul unei echipe de voluntari.

Mai multe informații legate de aceste activități vor fi disponibile în curând pe pagina de Facebook, Casa de lângă Sinagogă. Proiectul, în valoare totală de 23.786 RON, este implementat de către Asociația Fanny Baumel în perioada septembrie – octombrie 2022, având ca obiectiv familiarizarea comunității locale cu estetica și funcționalitățile ferestrelor istorice ale caselor săsești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.