Acasă Nova TV

Cum va arăta centrul istoric al Mediașului după modernizare | FOTO

4364

Cum va arăta centrul istoric al Mediașului după modernizare.

Centrul istoric al municipiului Mediaș va fi reabilitat și modernizat cu fonduri europene. Proiectul finanțat în cadrul Axei prioritare 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, se referă la Piața Regele Ferdinand I, dar și la străzile Stephan Ludwig Roth, I.G. Duca, Nicolae Iorga și Petofi Șandor.

Luni în jurul amiezii, Primarul Gheorghe Roman a făcut publice și mai multe imagini cu privire la modul în care va arăta centrul istoric după finalizarea proiectului. Edilul a postat un mesaj în care a explicat totodată și care sunt obiectivele acestei investiții.

,, Dragi medieșeni, vă prezint ce prevede și modul în care va arăta Centrul Istoric al municipiului Mediaș după implementarea proiectului pe fonduri europene nerambursabile pe care l-a câștigat orașul nostru. Mulțumesc întregii echipe care s-a implicat în tot ce a presupus acest proiect până în acest moment. Este important pentru noi toți să înțelegem că acest proiect, în integralitatea lui, înseamnă reabilitarea și modernizarea școlii gimnaziale nr. 4 și reabilitarea și modernizarea străzilor din centrul istoric al Municipiul Mediaș, mai exact, a străzilor St. L. Roth, P. Sandor, I.G. Duca, N. Iorga și P-ța Regele Ferdinand – ca și componente ale aceluiași contract de finanțare.

Obiectivele investiției sunt modernizarea infrastructurii edilitare – rețele de apă, canalizare menajeră și canalizare pluvială, realizarea de trasee/canale tehnice pentru cabluri, modernizarea sistemului de iluminat public folosind un sistem performant energetic. De asemenea modernizarea zonelor și traseelor pietonale cu punerea în valoare a perspectivelor valoroase asupra fondului construit, reorganizarea spațiilor verzi existente şi crearea de noi spații verzi unde zonele permit și dotarea spațiului public cu mobilier urban specific funcțiunii de odihnă și recreere: pavarea străzilor, trotuarelor și a pieței cu îmbrăcăminte realizată din piatră naturală cu evidențierea vestigiilor arheologice prin casete vitrate și marcarea elementelor relevante care rememorează evoluția istorică a pieței (traseu pârâu, fântâni istorice etc.)” a scris Gheorghe Roman pe pagina sa de Facebook.

Valoarea proiectului de reabilitare și modernizare a centrului istoric este de 43.165.614,78 lei. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Primarul Gheorghe Roman a mai explicat că în paralel cu acest proiect va promova un program de refacere a fațadelor clădirilor din centrul istoric care prezintă un grad avansat de degradare.

2 COMENTARII

  1. INTERESANT. Am înțeles bine‽?,? ,,REORGANIZAREA spatiilor verzi EXISTENTE și amenajare de noi spatii verzi ” . Deci nu DESFIINȚAREA spatiilor existente. Deci schimbați numai direcția aleelor și număr de flori din parc. ESTE BINE CUM AM INTELES ? PIATA AIA PAVATA NU FACE ORASUL MEDIEVAL. dacă cu reabitati și cladiriledin jur în stil medieval. Dacă consideri primăriei ar colinda prin cele mai frumoase orașe medievale poate ar vedea ca tot farmecul e dat de flori, verdeață,. Vedeți mai bine e care sunt necesitățile acestui oraș devenit sat și cheltuiți banii cu grija. Vreți sa faceți o piață cozonac unde sa organizați FESTIVALUL BERII? Toate orașele își dezvolta spatiile verzi, NOI DEMOLAM. BRAVO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.