Acasă Transilvania Online

O dronă americană s-a prăbușit la Câmpia Turzii | VIDEO

270
O dronă americană s-a prăbușit la Câmpia Turzii

O dronă americană s-a prăbușit joi la Câmpia Turzii. Drona s-a prăbușit la ora locală 14:15, la 3 kilometri sud de baza aeriană.

Este vorba despre un model MQ-9 Reaper iar locul prăbușirii este un câmp cultivat cu soia, din apropierea Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii. În momentul prăbușirii aparatul era manevrat de soldați americani.

Ministrul Vasile Dîncu a declarat joi la Digi24 că drona era într-o misiune „de antrenament”. „Nu au fost pagube, au căzut pe câmp, într-o zonă nelocuită. Americanii sunt cei care fac prima analiză în acest moment. (…) Deocamdată aceste drone sunt folosite pentru antrenament. Ne antrenăm împreună, și noi și americanii, cu aceste drone”, a precizat ministrul.

O dronă americană s-a prăbușit la Câmpia Turzii

Purtătorul de cuvânt al MApN, Costi Spânu, a conirmat că o dronă americană s-a prăbușit joi la Câmpia Turzii. Drona nu era înarmată! În urma prăbușirii nu s-au înregistrat persoane rănite sau pagube materiale.

La Câmpia Turzii se află o bază aeriană militară în curs de modernizare, unde sunt încartiruiți soldați americani. SUA au anunțat, anul trecut, că demarează 15 lucrări de modernizare a infrastructurii bazei aeriene de la Câmpia Turzii, a căror valoare se ridică la 152 de milioane de dolari.

Articolul precedentFestivalul Romilor din Târnava la ediția cu numărul doi
Articolul următor386 absolvenți repartizați la liceele din Mediaș | 191 elevi au rămas nerepartizați în județ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.