Acasă Nova TV

Ansamblurile Târnavele Mediaș și Mărginimea Sibiu au participat la un festival de folclor în Olanda | Foto

676

Ansamblul Târnavele Mediaș și Ansamblul Mărginimea Sibiu au participat la un festival de folclor în Olanda.

În perioada 20 – 26 iunie 2022 a avut loc Festivalul Internațional de Folclor în localitatea olandeză Warffum. Manifestarea a avut invitați artiști din 7 țări de pe întregul mapamond: Chile, Ecuador, Franța, India, Kenya, România, Ungaria. România a fost reprezentată de două ansambluri populare și anume Ansamblul Târnavele Mediaș și Ansamblul Mărginimea din Sibiu. Cele două grupuri sunt formate din 24 de dansatori și 5 instrumentiști.

,,În cadrul festivalului au avut loc mai multe reprezentații artistice, desfășurate pe parcursul a cinci zile. Acestea s-au desfășurat atât pe scena principală a festivalului, unde au fost prezentate dansuri populare specifice văii Târnavelor, mărginimii Sibiului și văii Hârtibaciului, cât și pe străzile și în piețele din diferite localități din împrejurimi. Totodată, au fost prezentate și porturi tradiționale, costume populare specifice zonei.

În cadrul festivalului au avut loc și ateliere de lucru, în cadrul cărora membrii ansamblurilor au avut ocazia să predea cursuri de dans tuturor participanților la eveniment. Festivalul s-a încheiat cu o paradă pe scena principală, acolo unde membrii țărilor participante au făcut schimb de costume tradiționale fiecărei țări” se arată într-un comunicat al Direcției Cultură, Învățământ, Sănătate, Tineret, Sport, Turism, Relații Publice și Relația cu ONG Mediaș, postat pe pagina din rețeaua de socializare Facebook.

Foto: Facebook|Mediaș – Tradiții, istorie și gastronomie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.