Acasă Mediateca

Mediaș 120 | A fost lansat Planul de Acțiuni pentru un Oraș Verde – Mediaș

223

A fost lansat Planul de Acțiuni pentru un Oraș Verde – Mediaș.

Evenimentul a avut loc marți după-amiază la sediul Primăriei Mediaș. Proiectul de elaborare a Planului de Acțiuni pentru un Oraș Verde – Mediaș, este implementat de către Primăria municipiului de pe Târnava Mare cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Astfel, Mediașul a devenit al 50-lea oraș din cadrul Programului Cadru Orașe Verzi.

Proiectul include mai multe etape.

Prima este o analiză a sistuației actuale a municipiului, care va cuprinde un proces de colectare de date referitoare la indicatori de mediu, socio-economici și tehnici din cele șapte sectoare acoperite de Planul de Acțiuni pentru un Oraș Verde. Acestea sunt Transport, Energie, Clădiri, Industrie, Apă, Deșeuri și Utilizarea terenurilor. De asemenea vor fi analizate toate documentele de politici publice relevante la nivel național, regional și local, precum și inițiativele și proiectele care sunt acum în implementare.

O altă etapă va fi cea de prioritizare a aspectelor de interes pentru municipiul Mediaș, precum și elaborarea unei viziuni și a obiectivelor strategice care vor stabili direcția de dezvoltare a orașului pentru următorii 15 ani. De asemenea, se va lucra la dezvoltarea unui portofoliu de investiții și concepte de proiecte care să poată fi implementate pe termen scurt, adică în primii 5 ani. În fine, o altă etapă este cea de asistență tehnică pentru dezvoltarea capacităților reprezentanților Primăriei Mediaș de implementare a Planului de Acțiuni pentru un Oraș Verde.

Toți cetățenii, organizațiile și instituțiile interesate pot contribui la realizarea acestui proiect, prin implicarea directă la evenimentele și consultările publice care vor fi realizate pe parcursul implementării sale. Din această săptămână și până la data de 10 iulie, pot fi trimise sugestii și recomandări cu privire la aspectele ce pot fi îmbunătățite la Mediaș. Pentru a face acest lucru se poate completa un chestionar AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.