Acasă Transilvania Online

Profesori pregătiți să îndrume în carieră adolescenții din Laslea (Sibiu) și Seleuș-Daneș (Mureș)

203
Laslea Seleuș

Cinci profesori din mediul rural transilvănean au fost antrenați să îndrume în carieră adolescenții din comuna Laslea, județul Sibiu și Seleuș-Daneș din județul Mureș.

Acest lucru a fost posibil prin intermediul proiectului „Vocație pentru viitor” implementat de Asociația Casa Naturii, în luna mai 2022. Finanțarea a fost obținută în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Scopul proiectului a fost sprijinirea dezvoltării vocaționale a 25 de elevi de gimnaziu din Laslea, Sibiu și Seleuș, Mureș, provenind din medii defavorizate. Aceștia au fost consiliați pentru a-și descoperi aptitudinile și a-și alege o viitoare profesie, în condițiile în care cele două școli nu au un consilier școlar, iar profesorii nu au instruire specifică în domeniu.

Profesorii au identificat nevoile copiilor prin lucrul în grupuri restrânse și au fost antrenați să răspundă nevoilor de la clasă de către Loredana Egri de la Leading Education Evolution, specializată în dezvoltare personală, profesională și antreprenorială. Astfel, profesorii au aplicat metodele învățate în timpul formării.

Laslea Seleuș

„Vocație pentru viitor” urmărește o intervenție educațională sustenabilă, care se va prelungi și după finalizarea proiectului

Profesorii instruiți vor continua să aplice metodele de consiliere în activitatea lor. De altfel, proiectul vine în completarea intervențiilor din anii anteriori, când, sub umbrela Start ONG, profesorii au fost consiliați de experți să răspundă nevoilor emoționale ale copiilor, adâncite în pandemie. Astfel, strategia pe termen lung este de a crea punți de comunicare și încredere între profesori și elevi, în așa fel încât aceștia din urmă să poată să pună întrebări și să ceară ajutor, simțindu-se totodată în siguranță.

„A fost minunat, a fost inspirațional”, ne-a spus Cinzia, cadru didactic, căreia i s-au alăturat ceilalți profesori bucuroși că, în afară de competențele noi achiziționate, au avut ocazia să facă schimb de experiență și bune practici cu ceilalți colegi.

Laslea Seleuș

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, institutiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Articolul precedentOriunde și oricând în sprijinul semenilor | 2 pompieri sibieni au intervenit la un accident în județul Mureș
Articolul următorȘofer depistat la volan cu alcoolemie peste 5 în sânge

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.