Acasă Sibiu

Hrana pacienților internați la Spitalul Județean Sibiu este servită în regim de catering | Foto

530

Hrana pacienților internați în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu este servită în regim de catering

Începând cu data de 1 mai a anului curent, hrana pacienților internați în cadrul SCJU Sibiu este servită în regim de catering. Noul furnizor de hrană este firma Ansamble Catering & Services Romania, care a câștigat licitația organizată de spital. Contactul a fost semnat în data de 4.04.2022, cu intrare în vigoare începând din 01.05.2022, se arată într-un comunicat de presă remis de către Spitalul Județean Sibiu.

Valoarea totală a acordului cadru de servicii de preparare și transport hrană (catering) pentru pacienții internați în cadrul SCJU Sibiu și medici de gardă, pentru o perioadă de 3 ani este de 13,56 milioane lei + TVA.  Valoarea este compusă din: valoarea alocației de hrană, valoarea prestației pentru serviciile de catering, valoarea caserolelor și numărul maxim de alocații estimate pe 36 luni. 

SCJU Sibiu a scos la licitație meniuri având următoarele valori:

  • Regim dializă: 9,08 lei + TVA (9%) –  o singură masă;
  • Regim comun 10,09 lei + TVA (9%) – trei mese;
  • Regim lăuze, arși, oncologie, hepatic, diabet,  15,14 lei + TVA (9%) trei mese + două suplimente;

La aceste valori se adaugă prestația pentru servicii catering 2,70 lei + TVA (9%) și valoare caserole 2,80 lei/zi + TVA (19%).

Hrana pacienților este acordată diferențiat în funcție de regimurile alimentare. Pe lângă micul dejun, prânz și cină, anumite tipuri de meniuri (mame, arși, oncologie, hepatic, diabet) includ și supliment, de două ori pe zi.
Spre exemplu, meniul de azi, 2 mai 2022, este fost compus din:
  • Mic dejun:  ceai, unt, brânză de vaci/biscuți/caș* roșie*, pâine;
  • Prânz: supă de legume cu fidea, pui la rotisor, piure de cartofi/salată varză/mâncare de fasole verde/orez dietetic cu morcov*, pâine;
  • Cina:  mămăligă cu brânză de vaci și smântână sau mămăligă și tocăniță de legume*. 

*în funcție de regimul alimentar stabilit

Suplimentele pentru lăuze, arși, oncologie, hepatic, diabet constau în iaurt și fruct (măr) sau compot.  

,,Scopul nostru este să îmbunătățim calitatea serviciilor oferite pacienților, inclusiv hrana, cu mijloacele pe care le avem la dispoziție. Am scos la licitație serviciul de hrană, în conformitate cu normele legale, pentru ca pacienții să primească mâncarea în regim de catering, de la o firmă specializată în astfel de servicii. Suntem încrezători că această schimbare va îmbunătăți condițiile de servire precum și calitatea produselor pe care le primesc pacienții.  În continuare, cea mai mare vulnerabilitate rămâne nivelul redus al alocației de hrană dar și acest lucru se va schimba începând de la data de 1 iulie, când va intra în vigoare noua norma de hrană a pacienților din spitale, cifrată la 22 lei”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Daniel Chelcea.

Foto: SCJU Sibiu

Articolul precedentMedieșenii au petrecut în număr mare de 1 mai la barajul Ighiș | VIDEO
Articolul următorUn tânăr cu 1,05 alcoolemie s-a răsturnat cu mașina pe DJ 141P | Foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.