Acasă Transilvania Online

Clujul prezintă premierului Ciucă prototipul primei mașini electrice

557
Clujul prezintă premierului Ciucă prototipul primei mașini electrice

Clujul prezintă premierului Ciucă prototipul primei mașini electrice realizate acolo, un concept car realizat de un grup de investitori români.

Șeful Guvernului vizitează astăzi la Cluj standul AROBS – Newcar4future, un nou concept de mașină electrică, în cadrul Innowave Summit 2022, conform agendei oficiale, după care va vizita trei mari companii din județ – Farmec, Terapia și Bosch.

Directorul executiv al AROBS, Voicu Oprean, unul din inițiatorii și finanțatorii proiectului, a declarat pentru Cluj24 că speră ca premierul va conduce noua mașină și și-a exprimat speranța că șeful Guvernului va găsi fonduri pentru dezvoltarea acesteia.

Proiectul este unul inovativ, pornit de niște tineri cu foarte mult entuziasm

Clujul prezintă premierului Ciucă prototipul primei mașini electrice

Designul noii mașini este unul extraordinar, realizat de Peter din Târgu Mureș, care a realizat prima mașină de lemn din România și care a fost expusă în 2015 la Salonul Auto de la Frankfurt.

Ne-a venit ideea să facem altceva împreună cu echipa de implementare, cu cei de la zona de electronică, de putere. Avem un proiect inovativ, avem motoare puse în cele două roți din spate, ceea ce este un experiment. Bateriile sunt produse de un partener al Rombat. Este un concept car, prima mașină electrică made in Cluj, made in România”, a spus Oprean.

Mașina are caroserie din fibră de carbon și, cum au arătat ultimele teste, o autonomie de 350 de km la o încărcare. Viteza maximă pe care o poate atinge este de peste 140 de km pe oră. Finanțarea de până acum al acestui proiect s-a ridicat la aproximativ 500.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.