Acasă Revista Presei

Noul model de firmă pe care stomatologii trebuie să-l afișeze la cabinete | Elemente de identificare

742
model de firmă stomatologii

Colegiul medicilor Stomatologi a stabilit noul model de firmă pe care medicii stomatologi trebuie să-l afișeze la cabinete. Este vorba despre un model unic pentru toți dentiștii din România.

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial din 5 aprilie 2022 iar noul model  trebuie să conțină mai multe elemente de indentificare ale medicului stomatolog.

Modelul unic la nivel național al firmei, aprobat la art. 1 al Deciziei, are fondul de culoare Signal Yellow cod RAL 1003 și literele din text de culoare Black Blue cod RAL 5004. Firma va cuprinde următoarele mențiuni:

  • a) Colegiul Medicilor Stomatologi din România;
  • b) colegiul teritorial pe raza căruia se află sediul profesional principal sau secundar;
  • c) denumirea formei de exercitare a profesiei și, opțional, numele și prenumele medicului stomatolog titular și, după caz, ale medicilor stomatologi asociați, în situația în care acestea nu se regăsesc în denumire;
  • d) mențiuni privind sediul principal și sediul secundar;
  • e) mențiuni privind specialitățile și competențele medicale și, opțional, titlurile profesionale, academice, științifice;
  • f) opțional, date de contact: număr de telefon, fax, adresa de poștă electronică (e-mail), adresa de internet (site web).

Noile mențiuni nu se se aplică firmelor care au fost amplasate înainte de data intrării în vigoare a prezentei decizii și care au respectat caracteristicile firmei reglementate de prevederile Codului deontologic al medicului dentist, adoptat prin Decizia Adunării generale naționale a Colegiului Medicilor Dentiști din România nr. 15/2010, se arată la articolul 4.

Decizia mai menționează că modelul unic la nivel național al firmei poate fi implementat și de către formele de exercitare a profesiei de medic stomatolog care au deja amplasate firme la intrarea în imobilul și/sau în spațiul ocupat în care își au sediul profesional principal sau secundar, dar doresc alinierea cu noile reglementări în materie. (avocatnet.ro)

Articolul precedentParticipare record la ediția 2022 a concursului Vis Muzical
Articolul următorIncendiu într-o hală aflată în curs de dezafectare | Foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.